diamant cu taietura de o calitate exceptionala

Sfaturi pentru cumpararea unui inel de logodna accesibil

1 Shares
0
0
1

Toti vor sa cumpere inelul perfect, pentru iubita sau pentru iubitul lor, iar noi le putem da cateva sfaturi, in asa fel incat sa se poata incadra intr-un buget rezonabil. Pe Jomaz.ro poti gasi cele mai bune oferte de inele si verighete.

Nu e nevoie sa ai ceva asemanator cu inelul de 8.8 milioane de dolari, pe care Elizabeth Taylor l-a purtat la logodna sa, inelul tau de logodna perfect poate avea o valoare foarte mare, dar un cost/pret mai mic.

Poti sa impresionezi cu siguranta printr-un inel cu design deosebit, dragut, clasic, care nu epateaza si nu denota elitism. De fapt, aceasta categorie de inele este cea mai cautata si cea mai cumparata la nivel global, de catre cei care cauta asa ceva.

Multe dintre atributele bijuteriilor (despre care se vorbeste la achizitia acestora), fie ca vorbim de “carate”, claritate (daca este vorba de diamante), taiere si culoare, toate acestea joaca un rol covarsitor in stabilirea pretului final al unei bijuterii, pret care poate face din aceasta bijuterie una accesibila sau dimpotriva, una ce poate fi cumparata numai de catre cei extrem de bogati.

Diamantele si caratele acestora.

Caratul este unitatea de masurare a diamantului, prevazut ca si masura standard printre bijutieri. Este de asemenea un termen familiar si pentru cumparatorii de inele. Caratul este egalul sau echivalentul a 200 miligrame, unii bijutieri alegand sa divida caratele intr-un point system (sistem punct).

Potrivit unora dintre cele mai mari case de bijuterii, “exista 100 de puncte intr-un carat. Un diamant de o jumatate de carat, poate fi numit un diamant de 50 de puncte.”

Mai mare nu inseamna neaparat si mai bun, daca esti in cautarea unui inel de logodna. Greutatea caratului este si ea importanta, deoarece preturile diamantelor sunt cele mai mari la greutati de 1 carat si o jumatate de carat. In loc de a cumpara un diamant de 1 carat sa spunem, opteaza pentru unul cu putin sub 1 carat full.

Asta va scadea foarte mult din pretul diamantului respectiv, desi aspectul si toate celelalte detalii, vor ramane la fel.

Taierea / taietura diamantului.

Taierea diamantului este un alt aspect de importanta foarte mare, atunci cand alegi un inel cu diamant. Taierea diamantului va determina stralucirea acestuia, precum si cantitatea de lumina care se va reflecta de pe suprafata lui. Un diamant cu taietura de o calitate exceptionala, va costa mult mai mult decat unul comun.

Claritatea diamantului.

Claritatea unui diamant (a oricarui diamant, nu numai a celor puse pe diferite bijuterii), are de-a face cu numarul de imperfectiuni care pot fi vazute cu ochiul liber.

Acestea sunt caracteristicile interne ale diamantelor (pete interne de exemplu). Claritatea este impartita in mai multe categorii, cele mai clare / pure fiind bineinteles si cele mai scumpe. La  diamantele cele mai clare, sub o marire de 10x (de 10 ori) nu se vor putea observa nici un fel de impuritati.

Totusi, gandeste-te ca si daca iei un inel cu diamant de claritate la jumatatea din cea a unuia de top, nimeni nu va sta sa il priveasca sub lupa, cu atat mai putin sub una care mareste de 5-10 ori.

1 Shares
You May Also Like