Care sunt cele mai sensibile piese telefoane?

Care sunt cele mai sensibile piese telefoane?

0 Shares
0
0
0

Despre telefoanele mobile care se gasesc acum pe piata si pe care le folosim cu totii, se stie faptul ca sunt mult mai performante decat telefoanele mobile existente pe piata in trecut.

Dat fiind faptul ca acestea sunt atat de performante, fara sa ne dam seama, odata cu trecerea timpului ne-au creat dependenta, iar astazi teoretic putem insa practic nu prea putem sta o zi intreaga fara a folosi telefonul.

Ei bine, despre smartphone-uri trebuie sa precizam si ca sunt mult mai sensibile decat telefoanele mobile vechi, iar in continuare vom dezbate pe scurt acest aspect.

In primul rand trebuie sa mentionam faptul ca smartphone-urile au display-ul foarte mare, iar in cazul in care telefonul sufera un soc mecanic fara a a avea protejat ecranul cu o folie de sticla pentru ecran sau fara a fi tinut intr-o husa smartphone, display-ul se va sparge.

Deci, putem spune fara teama de a gresi ca display-ul este una dintre cele mai sensibile piese telefoane, insa smartphone-urile au cu siguranta si alte piese sensibile.

De exemplu difuzorul si microfonul unui smartphone sunt alte doua piese foarte sensibile, insa aceste piese erau destul de sensibile si in trecut.

Pentru a se asigura de faptul ca telefoanele lor nu au probleme cu difuzorul sau cu microfonul, utilizatorii ar fi indicat sa isi pastreze telefoanele departe de praf.

Praful este fara doar si poate unul dintre cei mai mari inamici ai unui smartphone, iar odata ce acesta se depune, ajunge sa afecteze serios componentele telefonuluii pe care le-am amintit anterior.

Antena semnal este o alta componenta a unui smartphone care se poate defecta destul de des, iar simptomele sunt cat se poate de clare. In cazul in care un smartphone nu receptioneaza semnal, chiar daca se afla intr-o zona cu semnal foarte bun, daca si cartela sim este introdusa bine in telefon, iar intr-un alt telefon aceasta receptioneaza semnal, atunci este clar ca telefonul are o problema.

In 99.99% din aceste cazuri, antena semnal este piesa problematica, iar problema se poate rezola in service prin inlocuirea antenei de semnal.

Apoi trebuie precizat ca o alta componenta a telefonului care poate avea probleme este bateria, iar despre smartphone-uri stim cu totii ca se descarca foarte rapid in comparatie cu telefoanele mobile vechi.

Exista telefoane care au o baterie detasabila, astfel ca inlocuirea lor se poate face acasa, insa exista si modele de smartphone a carei baterii nu este detasabila, iar aceasta trebuie inlocuita la service de catre specialisti.

Trebuie precizat faptul ca exista si alte piese smartphone cu probleme, insa de cele mai multe ori aceste piese pe care le-am amintit sunt cele mai problematice.

Ei bine, smartphone-urile sunt dispozitive pe care le folosim in viata de zi cu zi in foarte multe scopuri, dispozitive fara de care viata noastra ar fi mult mai plictisitoare in prezent. Aceste dispozitive ne pot ajuta sa aflam cele mai noi stiri, sau chiar si prognoza meteo sau alte lucruri importante, insa sunt dispozitive foarte sensibile asa ca trebuie avuta mare grija de ele.

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like