Ai observat ca ai dureri ale articulatiilor la trezire? Schimbarile de temperatura iti pun deja probleme? Nu ai avut niciodata vreo afectiune, insa brusc te confrunti cu un afront de durere?
Odata cu inaintarea in varsta, in special odata cu atingerea pragului de 30 de ani, in organismul nostru incep sa se produca o serie de modificari. Incepem sa folosim creme anti-rid, sau suplimente de mobilitate pentru articulatii si muschi, de tip Supramax, sau recurgem la vopsirea parului pentru acoperirea firelor albe de par.
Cea mai frecventa forma de “imbatranire” a organismului uman o reprezinta reumatismul . Ce este reumatismul? Reumatismul este rezultatul unei functionari defectoase a cartilajului. Cartilajul este de fapt un tesut conjunctiv ce are rol de protectie a oaselor, astfel incat contactul dintre acestea sa nu se produca in mod direct.
Odata cu trecerea timpului si acest tip de cartilaj isi pierde proprietatile, ceea ce poate conduce la o indisponibilitate a functiunilor sale si chiar la disparitia totala a sa. Din fericire insa efectele reumatismului sunt usor de tratat, fizioterapia, sportul sau medicatia administrata pentru a reduce efectele durerii, precum comprimatele Supramax, reusind sa amelioreze procesele de degradare a cartilajului.
De ce simtim durerea in cazul reumatismului? Durerea este perceptia fizica pe care organismul uman o resimte in momentul in care cartilajul nu isi mai indeplineste functiunile. Raspunsul il putem gasi in notiuni de simpla fizica, prin faptul ca lichidul continut de articulatii va cauta sa isi echilibreze presiunea cu cea atmosferica.
Fizioterapia poate fi de mare ajutor in cazul afectiunilor cauzate de reumatism. Trebuie insa efectuate sedinte sustinute si nu putine la numar, iar zonele predispuse durerii trebuie protejate de conditiile atmosferice vitrege.
Ameliorarea acestor dureri se poate face si prin stimularea tesuturilor cu ajutorul unor bai cu abur sau cu apa fierbinte. De asemenea, natura ne pune la indemana, ca de fiecare data si pentru orice tip de afectiune, o serie de plante care sa ajute la preveninrea degradarii tesutului cartilaginos.
Dintre aceste plante, cele mai cunoscute sunt cele de Coada-Calului si Iedera, din care se prepara ceaiuri care se beau in dozaj corect, in fiecare zi. Poate ca putine persoane stiu acest lucru, insa vita-de-vie este utila nu numai in crearea licorilor destinate pornirilor bachice.
De asemenea, frunzele de vita-de-vie pot fi folosite, dupa macerarea lor timp de 3 zile, pentru a prepara ceaiuri cu efecte benefice la nivelul articulatiilor. Lemnul dulce, radacina, poate fi folosit tot in scopul prepararii unor ceaiuri, dar si pentru pregatirea unor unguente sau tincturi cu aplicare locala.
Rigiditatea articulara si musculara incepe sa isi arate coltii cel mai frecvent odata cu schimbarea anotimpului. Cel mai mult aceste aspecte sunt intalnite in cazul incheieturilor mainilor si a aparatului locomotor.
Este important sa tratam aceste efecte din timp, si sa consultam un medic specializat, care sa ne explice care este forma de reumatism in care ne incadram si care este tipul de tratament potrivit pentru aceasta. Depistata din timp, problema poate fi solutionata folosind tratamente naturiste sau utilizand suplimente alimentare pe care le puteti gasi in orice farmacie.
In cautarile noastre http://www.webfarm.ro/supramax-articulatii-30-plicuri.html ni s-a parut a fi una dintre cele mai bine aprovizionate astfel de locasuri de depozitare a medicamentelor, drept pentru care “vindem” pontul mai departe, insoti de celebra urare de “sanatate!”, pentru ca da, ea este cea mai buna dintre toate.
1. Vinul roșu, cel mai bun medicament?
2. Uimitoarele efecte benefice ale muşeţelului
3. Peste 200.000 de români suferă de boli reumatice
4. Ce plante te vindecă şi îţi poartă noroc în funcţie de zodia ta
5. Medicamente naturale, pentru afectiuni de sezon. Nu trebuie sa-ti lipseasca din dieta pe timp de iarna!