Ce sunt mai exact sculele pneumatice

0 Shares
0
0
0

Ce sunt mai exact sculele pneumaticeUnii barbati sunt de-a dreptul fascinati de domeniul constructiilor. Lor le place sa construiasca diverse lucruri, sau sa repare. Orice barbat a reparat macar o data in viata ceva. Fie s-a stricat un pat, fie a cazut un raft, fie s-a desprins o usa.

Repararea acestor lucruri tine de barbati. Ei sunt cei care repara, sau ar trebui sa repare lucrurile care se strica in casa. Unele din defectiunile care apar, nu pot fi reparate pur si simplu, ci necesita utilizarea unor scule electrice special concepute pentru a usura munca.

Cand spunem scule electrice, prima data ne gandim la masini de gaurit sau de insurubat. Acestea sunt de diferite marimi, cu diverse puteri si se folosesc in functie de materialul din care e facuta suprafata la care apar problemele. Tot in categoria sculelor electrice mai intra si ciocanele repercutoare sau cele demolatoare, polizoarele, ferastraiele sau alte scule electrice folosite pentru diverse activitati.

Daca vorbim de domeniul constructiilor, in mod cert scule electrice si utilaje sunt de multe feluri. De exemplu, sculele pneumatice cum ar fi masinile de gaurit pneumatice sunt des folosite de constructori, insa nu toata lumea stie cum anume functioneaza.  Acestea folosesc ca si agent de lucru aerul comprimat.

Aerul comprimat transmite energia mecanica. Cu ajutorul unui compresor, energia mecanica este transformata in energie potentiala tranmitandu-se astfel puterea. Aerul folosit nu poate fi oricum. El trebuie trecut prin filtre speciale, trebuie dezumidificat, ca apoi sa fie amestecat cu vapori de lubrifiant.

In componenta unei scule pneumatice intra si un acumulator in care este stocat aerul comprimat, ca apoi sa poata fi transmis. Sunt trei tipuri de valve ce controleaza puterea pneumatica. Vorbim de valve de presiune, de debit sau distribuitoare. Finalul acestui intreg proces presupune reconvertirea energiei pneumatice in energie mecanica. Acest lucru se face cu ajutorul motoarelor sau a cilindrilor pneumatici.

Utilizarea unor astfel de masini de gaurit trebuie facuta cu o protectie speciala pentru a reduce aparitia unor evenimente neplacute. Se recomanda purtarea castilor antifonice, a manusilor si a ochelarilor. De asemenea este recomandata si masca de praf pentru a nu inhala praful rezultat in urma executarii lucrarii, praf daunator pentru sanatate.

In timpul lucrului cu o astfel de scula pneumatica, specialistii in domeniu mai recomanda si adoptarea unei pozitii stabile si sigure si evitarea apropierii mainilor de zona de lucru. Mare atentie la presiune. Nu folositi mai mult decat presiunea maxima recomandata. Cel mai bine este sa cititi indicatii date in instructiuni si sa le urmati intocmai.

Daca si tu esti una din persoanele care cauta astfel de unelte, sau alte tipuri, intra pe http://www.epinvest.ro/scule-electrice si alege ceea ce ai nevoie. Tot aici mai poti gasi si echipamente de protectie, deoarece acestea sunt extrem de importante cand faci diverse lucruri care au un grad ridicat de risc.

De asemenea, pe acest site poti consulta o lista lunga de echipamente de incalzire, de la cele mai simple pana la cele mai sofisticate. Totul depinde de suma pe care esti dispus sa o investesti.

Asadar, daca vrei sa incepi sa construiesti sau ai de facut diverse reparatii, tot ce iti trebuie in materie de scule electrice si utilaje de constructii, gasesti pe http://www.epinvest.ro/scule-electrice .

Alte stiri actuale :

1. Amenzi pentru construcţii ilegale
2. Zeci de angajaţi în construcţii, trimişi în şomaj
3. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 9,4%
4. Greu de crezut ca exista asa ceva! Iata cele mai ciudate constructii din lume!
5. Casa Nebună din Vietnam – una dintre cele mai BIZARE construcţii din întreaga lume
6. Rationamentul profesional si «Impozitul pe constructii incepand cu 2014»

0 Shares
You May Also Like