Cartea tiparita, de la vis la realitate

0 Shares
0
0
0

Daca in trecut a scoate o carte reprezenta obstacolul suprem, datorita costurilor si tehnicilor prohibitive din cauza pretului, in prezent lucrurile stau cu totul altfel. Gasim in domeniul tiparire carti o multitudine de oferte, din care oricine se poate inspira pentru a-si duce visul publicistic la maturitate.

Ce tipuri e carti se pot printa in prezent

Cartile ce pot fi printate, mai ales in tiraje nu foarte mari, se impart in mare in doua largi categorii: – cele cu coperta moale si cele cu coperta tare (hard cover). Materialele folosite dau un aspect placut cartii in cele din urma, ele putand fi din carton, fie el plastifiat, mat sau lucios.

Grosimea paginilor poate fi si ea customizata, asa ca daca v-a placut la un moment dat o anumita carte tocmai din punctul asta de vedere, pentru ca era foarte usor de citit, e bine sa va amintiti de ea. O carte trebuie sa miroase bine, sa nu fie foarte grea si sa poata fi luata cu tine oriunde in bagaj.

Coperta e si ea importanta, nu vrei sa pui ceasca de cafea sau paharul de vin si sa realizezi ca ai pierdut ceva la care ai lucrat, asadar merita acordata atentie sporita si aici. Culorile alese si designul copertelor tine de personalitatea fiecaruia, dar deja foarte multe tipografii au inceput sa aiba si un departament de layout si design grafic, care poate face ca o lansare de carte sa arate fix „ca la carte”.

Manual vs. digital

Trebuie sa tineti cont ca in ce priveste tiparirea de carti, tirajele pot fi cuprinse intre 30 si cateva mii de bucati. Aici intervine simtul de marketing al fiecaruia, inainte de a-si alege publicul tinta, numarul de cititori sau cel putin un cuantum estimat al acestora.

E bine de stiut totodata ca, desi in tiparire carti se folosesc multe masinarii automatizate, tipare offset si multe altele, la multe tipografii vom gasi si imbinarea tehnicilor de ultima ora cu lucrul manual si minutiozitatea designului handmade.

Aici e bine sa va orientati in functie de calitate/pret pentru tiparire carti, ca in final sa fie o afacere cat de cat profitabila. Nu uitati sa va ganditi si la termenele de livrare, acestea putand fi intre cateva zile lucratoare pana la doua saptamani, in functie de dimensiunile documentului.

Asadar, ai o lucrare de printat, un cadou de facut cuiva, esti scriitor sau vrei sa ajuti pe cineva sa-si duca lucrarea la final, atunci cred ca in tipografiile din tara cu siguranta vei gasi una din variantele care ti se potriveste cel mai bine, ca in final cartea sa ajunga in mainile cititorilor.

0 Shares
You May Also Like