Acesta nu este un subiect despre care majoritatea oamenilor stiu prea multe lucruri, asa ca vom discuta in cele ce urmeaza despre acest aspect, pentru ca atunci cand veti cauta un Crematoriu Cluj pentru a va incinera un membru al familiei decedat, sa aveti un bagaj solid de cunostinte.
Ce este un crematoriu?
Un crematoriu este facilitatea in care sunt executate cremariile. Ocazional, casele funerare vor avea propriul crematoriu, cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, este o instalatie separata. In cadrul instalatiei se afla una sau mai multe camere de cremare, cunoscute si sub denumirea de replici.
In mod normal, camera este alimentata cu propan sau gaz. Ajunge la o temperatura de aproximativ 2.000 de grade Fahrenheit. Majoritatea crematoriilor sunt modernizate si au echipamente care sunt controlate electronic.
Cum functioneaza un crematoriu?
In crematoriu, exista de obicei o camera cu scaune si o fereastra, care are vedere la camera. Daca dorieste, familia este in masura sa urmareasca procesul de cremare in timpul desfasurarii.
In plus, este posibil sa vedeti o zona de vanzare cu amanuntul. Aceasta zona contine, in mod normal, diferite tipuri de containere, cum ar fi urne si retete, pe care le puteti achizitiona pentru cenusa.
Ce este cremarea?
Cremarea este un proces de ardere a unei persoane decedate, pana cand din corpul ars nu mai ramane decat cenusa. Corpul este plasat intr-o camera de cremare si supus unei calduri extreme. Temperatura este atat de intensa incat vaporizeaza cea mai mare parte a materiei organice si incinereaza oasele, care sunt reduse la fragmente. Dupa o perioada de racire, acestea sunt macinate la o consistenta mai fina folosind un cremulator. Creminele sunt apoi colectate si prezentate familiei.
Identificarea defunctului
Atunci cand alegeti un cremator, asigurati-va ca verificati procedurile lor si modul de functionare. Un aspect foarte important este modul in care acestia identifica corpul pentru a va asigura ca veti primi cremainele corecte. Aceasta se face cu un document sau eticheta. Ar trebui sa insoteasca corpul din momentul in care il ridica pana cand cenusa este data familiei.
Pregatirea corpului
Sunt pregatiti numerosi pasi pentru a pregati incinerarea umana. Initial, se elimina orice lucru din exteriorul corpului care nu poate fi incinerat, cum ar fi bijuteriile. Pacemaker-urile pot fi explozive atunci cand sunt supuse la caldura mare. Prin urmare, trebuie indepartate din organism in prealabil. Implanturile terapeutice radioactive contin mercur, care este daunator mediului si, prin urmare, trebuie indepartat.
Defunctul este plasat de obicei intr-un tip de recipient. Poate fi specific pentru cremare, denumit si un butoi alternativ. Acest sicriu este de obicei construit din lemn sau carton robust. Deoarece nu este necesara o cascheta, corpul este infasurat ocazional intr-un giulge minunat.
Crematia
Camera de cremare sau replica este preincalzita la aproximativ 2.000 de grade Fahrenheit. Cand aceasta temperatura este atinsa, sicriul sau corpul se deplaseaza in mod automat in camera. In instalatiile mai putin moderne, acest lucru se face manual.
Cat dureaza cremarea unui corp?
Dureaza in medie doua ore pana la finalizarea procesului de cremare sau pana la reducerea corpului la oase si fragmente. Dupa aceea are loc procesul de racire, care dureaza in mod normal aproximativ treizeci de minute pana la o ora.
Colectarea cenusii
Cenusa este examinata si orice tip de metal este indepartat, cum ar fi ace sau suruburi din procedurile chirurgicale. Aceasta se face manual sau cu un magnet. Dupa aceea, fragmentele osoase sunt plasate intr-un tip de macinat numit cremulator. Acest echipament pulverizeaza ramasitele cremate intr-o consistenta asemanatoare cu nisipul. Ulterior, cenusa este de obicei introdusa intr-un recipient temporar, care este apoi dat familiei.