Ce este un robot auto cu booster?

Ce este un robot auto cu booster?

0 Shares
0
0
0

Ce este un robot auto cu booster?Un robot auto cu booster este special conceput pentru a porni rapid o masina cu o baterie moarta. Nu trebuie confundat cu incarcatorul de baterie care este conceput pentru incarcare lenta, completa si redusa. Un robot auto este utilizat doar pentru a furniza multa putere intr-o perioada scurta de timp, ceea ce iti permite sa pornesti motorul.

Care sunt avantajele unui robot auto?

 • Il poti folosi oriunde doresti: este un starter autonom, nu trebuie conectat la o priza;
 • Nu mai trebuie sa gasesti un alt sofer care sa-si apropie masina de a ta pentru a conecta la el.

Retine ca robotul auto cu booster este utilizat numai pentru a reporni vehiculul: nu iti reincarca bateria. Odata ce masina a pornit, alternatorul preia si iti reincarca bateria in timp ce conduci.

Cum se foloseste un robot auto?

 • Opresti contactul si, daca nu ai facut-o deja, oprestei toate componentele electrice sau electronice ale masinii, cum ar fi farurile;
 • Deschide capota si localizeaza bateria;
 • Conecteaza clema rosie a rapelului la terminalul + si clema neagra la – a bateriei;
 • Porneste amplificatorul si lasa bateria sa se incarce pentru cateva minute;
 • Incearca sa pornesti motorul. Daca nu reusesti, asteapta cateva minute pentru a incerca din nou;
 • Dupa ce ai pornit vehiculul, deconecteaza clema neagra, apoi culoarea rosie;
 • Mergi cel putin 20 de minute pentru a-ti reincarca complet bateria.

Bine de stiut: odata ajuns acasa, nu uita sa reincarci acumulatorul. Nu uita sa faci acest lucru in mod regulat pentru a-ti mentine nivelul de incarcare, in cazul in care bateria ta se defecteaza din nou!

Cum sa alegi amplificatorul de baterie?

Totul depinde de deplasarea masinii. Fiecare rapel indica pana la ce deplasare poate functiona. Daca nu cunosti specificatiile motorului vehiculului tau, consulta manualul sau cauta pe Internet.

Iata cateva linii directoare pentru a te ajuta:

 • Daca ai o masina de oras, un amplificator foarte compact de aproximativ 200 A va fi suficient si mai ales mai usor de transportat in portbagaj.
 • Pentru vehiculele mari, precum SUV-urile de familie sau sedanele mari, opteaza pentru un format larg de 400 A sau mai mult.

Cum se reincarca un robot auto?

Daca tocmai ai utilizat robotul auto si necesita reincarcare, ai doua optiuni pentru reincarcarea acumulatorului. Aici vom detalia aceste doua posibilitati de incarcare.

Material necesar:

 • Un amplificator de baterii
 • priza pentru bricheta

Pasul 1: Utilizarea unei prize de 230

Prima metoda este metoda clasica, prin incarcarea acumulatorului la o priza de 230V. Aceasta metoda este cea mai simpla si mai rapida metoda de a reincarca robotul auto. Informatii utile: toate amplificatoarele sunt in general echipate cu o lumina verde care indica daca amplificatorul este complet incarcat.

Pasul 2: De la bricheta

A doua metoda consta in incarcarea direct din bricheta vehiculului tau. Apoi il poti incarca in timp ce conduci. Retine ca timpul de incarcare este mult mai lung cu aceasta metoda.

Cat dureaza incarcarea unui amplificator de baterie?

Dupa cum vei intelege, in functie de diferitele metode, timpul de incarcare a robotului auto va fi foarte diferit. In medie, dureaza aproximativ 1-2 ore sa reincarci amplificatorul de baterie.

0 Shares
You May Also Like