conservarea danturii sanatoase

Albirea vitala – una dintre cele mai folosite proceduri de cosmetica dentara

0 Shares
0
0
0

Albirea vitala este una dintre cele mai cautate si cerute proceduri cosmetice de albire dentara, in ziua de astazi. Cauti un tratament albirea dintilor eficient? Intra pe SmileBright.ro.

Aceasta procedura consta in aplicarea unor solutii pe baza de carbamida sau peroxid de hidrogen, ce pot fi aplicate in-office (la cabinetul medicului stomatologic) sau de catre pacient, la domiciliul personal (folosind kit-uri de albire, benzi de albire, gutiere, etc.).

Unele din tratamentele de tip in-office, folosesc interventia laser sau lumini speciale pentru albirea accelerata a dintilor.

Cu toate astea, nu exista inca studii stiintifice care sa confirme albirea accelerata prin folosirea luminii, cu alte cuvinte aceasta tehnica este in momentul de fata, mai mult un “placebo”.

Cauzele decolorarii dintilor sunt variate si destul de complexe. Acestea au fost clasificate in timp ca fiind de tip extrinsec, intrinsec si internalizat (decolorare internalizata).

Decolorarea extrinseca este asociata in general cu folosirea unor bauturi care pot pata dintii (cafeaua, sucurile acidulate) dar si a unor tipuri de mancare sau fructe. De asemenea, fumatul contribuie si el semnificativ la patarea dintilor tai.

Petele intrinseci pe de alta parte, afecteaza direct dentina (stratul de la interiorul dintelui). Aceste pete pot aparea pe fond sistemic, cum ar fi folosirea medicamentelor inainte de formarea completa a dintilor (minociclina, tetraciclina), pe fondul unor boli mai vechi din copilarie, infectii sau traume ale dintilor primari, inainte de dezvoltarea completa, petele acumulandu-se deja inainte de inaintarea in varsta.

Exista un numar din ce in ce mai mare de pacienti care constientizeaza posibilitatile foarte bune din ziua de astazi, in ceea ce priveste albirea dintilor, descoperind si afland despre noi tehnologii si substante, care doar cu ceva timp in urma, nu erau disponibile pentru majoritatea oamenilor.

Exista deja cateva metode prin care puteti preintampina decolorarea ampla a dintilor, inclusiv noi coroane, poduri, legaturi (daca aveti implanturi) sau tratamente de albire la cabinet, daca dintii sunt naturali.

Albirea vitala nu este numai o alternativa mult mai ieftina la restaurarea dentara completa, dar reprezinta in momentul de fata cea mai non-invaziva si mai buna tehnica pentru conservarea danturii sanatoase, acceptata de comunitatea medicala, ca fiind foarte sigura.

Albirea dentara folosind acid oxalic, a fost introdusa pentru prima oara in 1848, urmata la scurt timp de albirea cu peroxid de hidrogen, in 1884. In lumea contemporana, tehnicile de albire se bazeaza in primul rand pe carbamida sau peroxid de hidrogen.

Aceasta substanta, are capacitatea de a elibera oxigenul, care la randul lui poate rupe legaturile conjugate din lanturile proteice, asociate cu petele, intr-o singura legatura chimica.

Acest lucru, are ca rezultat eliminarea petei prin efectul de albire. Intre timp, au aparut metode variate de tratament, precum si alte tehnici care folosesc alte substante, etc.

Albirea efectuata la domiciliu cu produse over-the-counter.

Aceasta tehnica de albire este considerata una dintre cele mai sigure si totodata, una dintre cele mai eficiente. Tehnica in sine, performeaza avand la dispozitie concentratii destul de mici de peroxid (de maxim 8-10%), astfel incat nu prezinta nici un risc major pe timpul folosirii.

0 Shares
You May Also Like