3 modalități prin care vă puteți bucura de un concediu mai ieftin și mai frumos

3 modalități prin care vă puteți bucura de un concediu mai ieftin și mai frumos

0 Shares
0
0
0

Mulți dintre noi ne dorim să ne bucurăm de concedii mai frecvente și mai ales în perioada sărbătorilor. Lunile de vară și sărbătorile reprezintă perioadele cele mai notorii în care majoritatea oamenilor își planifică concendii sau măcar scurte sejururi.

Totuși, este bine să știți că tarifele pentru lunile noiembrie și decembrie încep să crească cu aproape 40% chiar înainte de încheierea lunii iulie. Aceasta este o modalitate prin care companiile turistice profită la maximum de dorința clienților de a călători de sărbători.

Dar cu o planificare atentă, vă puteți bucura de concedii minunate fără să cheltuiți averi și fără să vă îndatorați.

Iată ce puteți face pentru a călători cu bani mai puțini, dar fără să fiți nevoiți să faceți compromisuri de neimaginat:

Folosiți punctele de călătorie în propriul avantaj

Când vine vorba de punctele de călătorie, există o problemă pe care ar trebui să o cunoașteți. Companiile care organizează programe de loialitate se bazează pe faptul că veți fi prea copleșit pentru a beneficia de gratuitățile pe care le meritați.

Datele arată că 73% dintre persoanele înscrise la programe de loialitate nu știu câte puncte au. Ceea ce puteți face este să aflați câte puncte de loialitate dețineți și când expiră acestea.

Astfel, vă puteți planifica următorul concediu cu bani mai puțini sau măcar veți ști câte puncte dețineți pentru a le putea lua în considerare pentru planurile de viitor.

Hotelul nu este singura opțiune de cazare

În afară de zbor, cazarea reprezintă următoarea cea mai mare cheltuială specifică unei călătorii. Dar iată că puteți beneficia de cazare ieftină și plăcută fără să plătiți sume uriașe la recepția unui hotel. Călătorește cu Framey pentru a afla cele mai apreciate destinații și opțiunile de cazare disponibile.

Vei descoperi că pe lângă hoteluri, turiștii mai apreciază confortul pe care îl oferă casele localnicilor, B&B-urile, pensiunile, dar și hostelurile, acestea din urmă fiind cele mai vânate de prietenii care călătoresc în grupuri mari și doresc să interacționeze cu cât mai multe persoane.

Puteți economisi sume mari de bani la cazare, bucurându-vă de confortul și ospitalitatea pe care vi le oferă un B&B sau o cabană montană, nu un hotel situat în centrul orașului. Dacă preferați un B&B și veți avea parte de o experiență minunată, încercați să mențineți legătura cu proprietarii.

Foarte mulți turiști dezvoltă prietenii de durată, bazate pe încredere cu proprietarii de B&B-uri, case sau cabane, asigurându-și astfel vacanțe lipsite de stresul cazării.

Stabiliți când să faceți rezervările și când să călătoriți

Călătoriile în preajma sărbătorilor pot fi foarte costisitoare. În afara vacanțelor de vară și de primăvară, sărbătorile sunt cele mai populare și solicitate perioade pentru călătorii. Dacă aveți o slujbă flexibilă, alegeți să călătoriți în zilele mai libere, cum ar fi să plecați miercuri în loc de vineri sau de sâmbătă.

Rezervând un zbor cu avionul în mijlocul săptămânii, veți beneficia de tarife mai accesibile. Un alt sfat util pentru cei care călătoresc în perioada sărbătorilor este acela de a rezerva zboruri către aeroporturi alternative.

Pentru călătoriile interne de Crăciun, puteți efectua o rezervare cu cel puțin 3 săptămâni în avans. În general,  ferestrele de rezervare sunt strânse, așa că optați pentru prima săptămână din decembrie pentru a face economii de aproximativ 5%.

Dacă așteptați prea mult, tarifele la mijlocul lunii decembrie încep să crească constant. S-ar putea să observați tarife medii care sunt cu până la 36% peste tariful mediu și cu 50% peste cel mai mic tarif mediu. Cazările tind să fie, de asemenea, mai ieftine atunci când faceți check-in la mijlocul săptămânii.

0 Shares
You May Also Like