Vacanta in paradis cu copii mici

0 Shares
0
0
0

Cei obisnuiti sa cutreiere lumea ar putea fi bulversati de aparitia unui bebelus in viata lor si chiar panicati ca va trebui sa-si schimbe stilul de viata si sa se opreasca din calatorit. Insa exista solutii la orice problema, ideea este sa fie gasita cea mai buna solutie!

Vacanta bine meritata dupa un an de munca

Fiecare isi doreste o vacanta departe de lumea dezlantuita, iar tinerii aleg tot mai mult sa plece departe de Romania macar in vacante. Copiii mici pot fi un motiv pentru ca parintii sa aleaga un drum lung cu masina, pentru a nu deranja pasagerii unui avion si pentru a putea lua mai multe lucruri care ar putea fi de folos.

Litoralul romanesc este in putine locuri potrivit pentru a lasa copii mici sa se joace in apa, valurile fiind mari de multe ori, iar apa destul de rece. Avantajul litoralului romanesc este insa ca pentru multi dintre români este aproape.

Si Grecia este la peste 8 ore distanta de sudul Romaniei, iar pentru românii din nordul tarii distanta este mai mare, dar multi considera ca merita sa faca efortul pentru a ajunge cu familia la plaje extraordinar de frumoase, cu apa mai calda si fara valuri – in Halkidiki de exemplu.

Avantajele unei vacante exotice cu copiii

Daca munca si bugetul familie permite o calatorie spre o destinatie exotica, nu o amanati! Chiar daca zborul este lung si copiii mici ar putea rezista mai greu, totusi ar putea fi o calatorie mai usoara decat cea cu masina.

Multa lume viseaza sa calatoreasca spre Caraibe, unde peisajele sunt impresionante si de neuitat, iar agentiile de turism de la noi au tentante oferte pentru Republica Dominicana. Unele hoteluri ofera chiar programe destinate copiilor, astfel ca parintii ar putea merge sa exploreze in liniste obiective turistice sau istorice din apropiere.

O vizita in capitala Republicii Dominicane este pacat sa nu fie facuta daca exista oportunitatea de a ajunge in acest colt de lume. Santo Domingo a fost prima capitala coloniala europeana din Americi, localitatea fiind fondata de fratele lui Cristofor Columb, in 1496. Marturie sta si prima catedrala catolica din Americi, a carei constructie a inceput in anii 1500 de catre spanioli.

La insula Saona exista o laguna inchisa, formandu-se o piscina naturala superba, plina cu stele de mare. Este un loc care merita vizitat, mai ales pentru a face o baie intr-un decor mirific.

Probabil, copiii mici nu isi vor aminti minunatele peisaje, dar distractiile inedite de aici vor ramane in memoria oricui. O vizita la Monkeyland va distra cu siguranta copiii mai marisori, dar poate fi interesanta si pentru adulti. Maimutele veverita sunt gazduite in inima padurii tropicale, la care se ajunge dupa ce sunt traversate plantatii de cafea si cacao.

Iar inotul alaturi de delfini in ocean va fi o amintire cu adevarat de neuitat, chiar si pentru adulti. Locurile din Caraibe in care se pot incerca asemenea experiente sunt: Dolphin Island Park, lângă plaja Bavaro, Dolphin Explorer, în Punta Cana, și Ocean World Adventure Park, în Puerto Plata.

Bineinteles ca acestea sunt doar cateva exemple de atractii pentru calatorii care indraznesc sa mearga atat de departe pentru o vacanta reusita, dar oportunitatile sunt diverse si inedite in Caraibe, desi sanse de a gasi comorile piratilor nu prea mai exista.

0 Shares
You May Also Like