Cand trebuie sa folosesti un kit de ambreiaj la Renault?

0 Shares
0
0
0

Folosirea unui kit de ambreiaj pentru Renault este necesara atunci cand ambreiajul masinii da deja semne de oboseala. Daca ambreiajul este deja uzat, cu cat il vei folosi mai mult, cu atat exista riscul ca acesta sa cedeze in timp ce conduci masina, asa ca cel mai bine este sa il repari pana nu este prea tarziu. Hai sa vedem mai in detaliu ce se intampla atunci cand ambreiajul unui autoturism Renault iti creeaza probleme.

In cazul in care ambreiajul nu este unul hidraulic ci este pe cablu, cand ai probleme la ambreiaj e posibil sa fie necesara o inlocuire a cablului. Iar daca ai un ambreiaj hidraulic, se poate sa fie nevoie de schimbarea lichidului. In aceste situatii, pedala de obicei ramane jos. Dar nu intotdeauna este atat de usor incat simpla schimbare a cablului sau lichidului sa iti rezolve problema cu ambreiajul la Renault.

O situatie in care ambreiajul este defect si va trebui schimbat cu un kit de ambreiaj pentru Renault cu totul nou este aceea in care, la schimbarea vitezelor, cu ambreiajul calcat, nu se schimba dintr-o viteza in alta. Insa in aceasta situatie poate fi si cutia de viteze cu probleme.

Poate totusi sa fie problema la placa de presiune, iar in acest caz tot kit-ul de ambreiaj trebuie schimbat cu unul nou, pentru ca, si daca problema nu e la cutia de viteze, risti sa o strici daca tot incerci sa schimbi vitezele si nu se intampla nimic.

Cand incepe sa se defecteze, ambreiajul va prinde mai jos, dupa care nivelul la care prinde va continua sa scada, iar la revenire pedala e posibil sa se blocheze pentru un timp pe la jumatate si doar apoi sa revina sus. Acesta e un semn evident ca ambreiajul se defecteaza, insa nu intotdeauna vei putea fi sigur ca aceasta este problema cu care te confrunti.

Daca inca nu iti dai seama in ce stare este ambreiajul masinii tale Renault, poti sa il testezi. Gaseste un loc izolat, dar sa fie pe asfalt sau o suprafata asemanatoare. Incearca sa pornesti de pe loc cu viteza a patra la aproximativ 4000 de rotatii pe minut. Daca motorul nu se opreste instant, fara sa scoata un sunet de turare a motorului, atunci ambreiajul este cu probleme. Cumpara acum un kit ambreiaj pentru Renault din magazinul Egarajul.

0 Shares
You May Also Like