Uleiul de masline - nutrienti si proprietati de sanatate

Uleiul de masline – nutrienti si proprietati de sanatate

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai vechi uleiuri obtinute din fructul maslinelor europene este cel de masline. Utilizarea acestuia este foarte larga si este utilizata nu numai in bucatarie, ci si in timpul procedurilor cosmetice.

Uleiul de masline – valori nutritionale

Uleiul de masline este acum unul dintre elementele esentiale ale dietei mediteraneene, dar utilizarea sa dateaza din 4000 i.Hr. Tarile precum Armenia, Palestina si India l-au folosit pentru a hidrata pielea si l-au folosit ca medicament. Babilonienii si-au reglementat productia si comertul, in timp ce romanii au perceput taxe sub forma de ulei de masline.

Acest ulei are un caracter si un gust unic, deoarece este extras din masline numai prin metode mecanice sau alte metode fizice.

Dieta mediteraneeana, in care acel ulei extravirgin de masline italian Paralello Bio Agraria este principala sursa de grasime, este asociata cu un risc redus de boli cardiovasculare, obezitate, sindrom metabolic, diabet de tip 2, hipertensiune arteriala si protectie impotriva bolilor cerebrale si a bolilor legate de varsta.

Productia de ulei de inalta calitate necesita fructe de masline sanatoase si coapte corespunzator si controlul intregului proces de productie, de la fructul de masline pana la imbuteliere. Calitatea, identitatea si autenticitatea uleiului de masline sunt garantate de standardele internationale, de limitele reglementate si de metodele analitice.

Uleiul de masline extravirgin are o rezistenta remarcabila la oxidare daca este depozitat corespunzator. Aceasta stabilitate si diferite note aromatice si alte caracteristici distincte datorate diferitelor soiuri de masline si diferentelor in procesare fac posibila o varietate de utilizari culinare si pregatirea mancarurilor traditionale si gourmet.Uleiul de masline - nutrienti si proprietati de sanatate

Uleiul de masline – gust si aroma

Culoarea maslinelor – ca orice alt fruct – este cea mai importanta, deoarece arata gradul de coacere. In timp ce maslinele mai tinere, mai verzi, produc un ulei de o culoare mai verde, un caracter fructat si un gust usor amar si picant, maslinele coapte produc un ulei mai galben, mai dulce si mai putin amar.

Trebuie luata in considerare si densitatea uleiului de masline. Acest lucru este legat de soiul de plante, de tipul de cultura (uscat sau udat) si de procesul de productie a uleiului.

In ceea ce priveste aroma, uleiul de masline extravirgin poate produce mai multe arome simultan – atat fructat, amar, dulce, cat si picant. Uleiul de masline picant este foarte sanatos, deoarece are un continut ridicat de elemente antioxidante.

Nu exista nicio indoiala ca uleiul de masline este ceva de pastrat in camara: imbogateste si adauga aroma multor retete si este, de asemenea, benefic pentru sanatatea ta.

Uleiul de masline – o sursa de antioxidanti

Uleiul de masline obisnuit este rafinat si lipsit de substante nutritive si antioxidanti importanti. In schimb, procesul natural de extractie utilizat pentru a produce uleiul de masline extravirgin asigura pastrarea tuturor nutrientilor si a antioxidantilor fructului de masline.

Uleiul de masline contine peste 30 de tipuri diferite de compusi fenolici, care sunt antioxidanti puternici care ajuta la protejarea organismului impotriva radicalilor liberi. Acestia sunt molecule care deterioreaza celulele si contribuie la dezvoltarea multor boli si accelereaza procesul de imbatranire a corpului.

0 Shares
You May Also Like