Trei reguli pentru cumparaturile pe un magazin piese auto online

0 Shares
0
0
0

Cu totii am intrat cel putin o data intr-un magazin piese auto, iar prima impresie pe care o ai este ca produsul cautat de tine ori este pierdut printre rafturi, ori nu exista. Acesta este motivul pentru care multi dintre posesorii de autoturisme verifica mai intai magazinele online, pentru a vedea eventuale preturi si produse si mai apoi pornesc la cumparaturi.

Ceea ce, daca este sa ne intrebati, este un lucru bun, cata vreme cautam acelasi produs in mai multe surse, in care avem posibilitatea chiar de a face diferenta.

In ciuda acestui fapt insa, s-au intalnit si destule cazuri in care cumparatorii nu au primit piesele comandate, procedand la returnarea acestora, in incercarea de recuperare a banilor. Acesta este motivul pentru care, in continuare, va vom prezenta cateva reguli de urmat pentru cumparaturile pe un magazin piese auto online.

Cauta site-urile dedicate

Unul dintre sfaturile noastre in privinta achizitiei de piese auto este ca acest lucru sa se faca de pe magazinele specializate si nu de pe site-urile de anunturi, unde nu avem siguranta ca produsele oferite sunt de cea mai buna calitate.

Din acest punct de vedere, un magazin piese auto iti va oferi intotdeauna o garantie pentru piesele comandate, precum si posibilitatea de retur, in cazul in care acestea nu corespund cerintelor tale. Totodata, este de preferat sa cautam site-uri specializate, care comercializeaza o gama cat mai larga de componente auto, astfel incat sa avem o compatibilitate cat mai buna cu ceea ce avem noi nevoie.

Verifica disponibilitatea pe site

Un alt amanunt de care sa tii seama este sa verifici si daca produsul cautat de tine se afla pe stoc. De multe ori, atunci cand procedam la cautarea de piese auto, magazinele ne ofera intreaga gama de produse din portofoliu, unele cu descrieri amanuntite, dar nu toate afiseaza si disponibolitatea in stoc.

Acest lucru se poate constata, spre exemplu, doar in momentul in care parcurgem toti pasii pentru achizitia online, unde vom fi anuntati daca produsul poate sau nu fi livrat.

Atentie la conditiile de livrare si retur

Nu in ultimul rand, daca suntem hotarati in privinta achizitiei, ar trebui sa verificam obligatoriu si conditiile de livrare si de retur. Caci, degeaba ne bucuram ca am gasit componenta de care avem nevoie, daca aceasta ne va fi livrata peste o luna.

Acest lucru nu ne poate ajuta prea mult, mai ales atunci cand de autoturismul nostru depinde afacerea sau chiar buna desfasurare a vietii. In ceea ce priveste returul, acesta ar trebui sa fie gratuit, cu certitudinea restituirii banilor pe card ori la momentul inmanarii catre firma de curierat.

0 Shares
You May Also Like