Telefonul care se “incarca in 5 minute” ar putea sa apara anul viitor

Telefonul care se “incarca in 5 minute” ar putea sa apara anul viitor

0 Shares
0
0
0

Smartphone-urile cu baterii care se incarca complet in cinci minute ar putea fi disponibile pentru consumatori, de anul viitor. Tehnologia a fost prezentata pentru prima oara in 2015, atunci cand StoreDot a inceput demonstratia sa FlashBattery, la show-ul CES din Las Vegas.

Directorul executiv Doron Myersdorf a declarat pentru BBC ca se asteapta acum sa intre in productie, la inceputul anului 2018. Cu toate acestea, Ben Wood, analist in tehnologie la CCS Insight, a declarat ca are indoieli cu privire la aceste anunturi. Dl Myersdorf a spus ca nu poate dezvalui producatorii care au fost inscrisi sa utilizeze tehnologia.

In 2015, a declarat pentru BBC ca bateria firmei sale contine materiale care au permis reactii “netraditionale” si transferul neobisnuit de rapid al ionilor de la un anod la un catod – procesul electric care incarca o baterie. Proiectul implica nanomateriale, care prezinta structuri extrem de mici si compusi organici anonimi. Daca vrei incarcator telefon Huawei, poti gasi pe TelefoaneGsm.ro.

Unele versiuni ale bateriei au fost mai groase decat cele mai multe baterii de smartphone-uri la acea data, dar acum dl Myersdorf a sustinut ca este pregatit pentru piata. “Vom incarca un smartphone in cinci minute”, a spus el. El a adaugat ca tehnologia era in productia pilot la doi producatori asiatici de baterii si ca se asteapta ca “productia in masa” sa inceapa in primul trimestru al anului 2018.

“Ramaneti sceptici” a declarat Dl. Wood, fara sa-si dea seama daca lansarea se va intampla la fel de repede, si a admis ca, daca bateria a functionat conform planului, atunci ar putea fi un moment major in industrie. “Riscul cu tehnologia acumulatorului este destul de mare”, a declarat el pentru BBC.

“As spune ca aceasta experienta m-a invatat sa raman mereu sceptic. Sa vedem daca se va intampla sa fie valabil punctul meu de vedere”. El a subliniat, de exemplu, ca orice proiect care genereaza cantitati mari de caldura, poate influenta performanta bateriei. Cu toate acestea, a adaugat ca oricine a reusit sa sparga “aceasta problema a bateriei” ar putea avea un efect de transformare asupra electronicii de consum.

Alti producatori lucreaza, de asemenea, la tehnologia de incarcare rapida a bateriei. In Noiembrie, Qualcomm a anuntat sistemul Quick Charge 4, care ofera cinci ore de viata a bateriei dupa o incarcare de cinci minute.

StoreDot a dezvaluit, de asemenea, o baterie de masina electrica care se incarca in cinci minute, la un show tehologic din Berlin, saptamana aceasta. Compania a declarat ca bateria ofera autonomie pe o distanta de 300 de kilometri. O demonstratie a tehnologiei a fost efectuata la Targul Tech Cube – desi prezentarea scurta s-a incheiat inainte ca bateria sa fi terminat incarcarea.

“Nu avem contracte, dar lucram cu companiile de automobile pentru a dezvolta bateria – acest lucru va mai dura inca trei ani pentru finalizare”, a spus dl Myersdorf. Spre deosebire de aceasta, firma Tesla a lui Elon Musk, declara ca tehnologia Supercharger are nevoie de 75 de minute pentru a incarca complet bateria de pe una din masinile firmei, cum ar fi modelul S, de exemplu.

O incarcare de 30 de minute ar permite o distanta de 170 de mile cu acelasi sistem.

“Consumatorii doresc timp de incarcare asemanator cu umplerea autoturismelor la o statie de benzina”, ​​a declarat Joe Kempton, analist la Canalys.

Dar aplicatiile reale ar depinde de un singur lucru: “daca tehnologia poate fi produsa la o scara suficient de mare si la costul potrivit”, a adaugat el.

 

0 Shares
You May Also Like