Informatii utile despre boilere

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai comune sisteme de incalzire a locuintelor este cu boilere electrice ieftine, ceea ce este valabil mai ales pentru case mai vechi din nord-est si alte zone cu clima rece. Cazanele incalzesc apa si apoi distribuie aburul fierbinte sau apa calda in incaperi printr-o serie de tevi pentru incalzirea casei.

Aburul este trimis la radiatoare, in timp ce apa calda se varsa in radiatoare sau in sistemele de incalzire radiante. Cazanele sunt alimentate cu gaz natural, ulei de incalzire, propan, electricitate sau amestec de biodiesel-ulei. Noile sisteme sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, cu o eficienta de 98,5%.

Ce tip de cazan aveti?

Cazanele sunt denumite sisteme de incalzire centrala deoarece echipamentul se afla intr-o locatie centrala, iar caldura este raspandita in intreaga casa. Cu toate acestea, spre deosebire de alte metode de incalzire, exista, de obicei, un timp de intarziere intre pornirea cazanului si dispersarea caldurii.

Majoritatea cazanelor produc abur sau apa calda utilizand gaze naturale sau ulei de incalzire, toate fiind condensate sau necondensabile (vezi mai jos). Cazanele trebuie sa aiba autorizatie de functionare pentru a fi cu cel putin 80% eficiente si pot avea eficienta de pana la 98,5%. Unele cazane pot fi costisitoare pentru instalare, dar toate tipurile de obicei dureaza 15 pana la 30 de ani.

O sugestie de boiler de foarte buna calitate este Boiler electric instantaneu GEYSER, dus si chiuveta.

Cazane pe gaz

Boilerele pe gaz sunt alimentate fie cu gaze naturale, fie cu propan, si sunt foarte eficiente. Cu toate acestea, gazele naturale nu sunt disponibile pretutindeni, iar unii proprietari de case aflate la sfarsitul unei conducte de gaz platesc preturi mai ridicate la combustibil. Propanul este de obicei mai scump decat gazul natural, dar este disponibil in intreaga lume.

Cazane pe baza de boiler

Cazanele pe baza de boilere sunt comune in zonele care au acces limitat la gazele naturale. Daca cumparati un cazan cu combustibil lichid, veti avea nevoie de ulei de incalzire livrat si depozitat in rezervoare iar costurile de operare vor fi afectate de cresterea si scaderea pretului petrolului.

Unii producatori de cazane ofera acum modele care utilizeaza combustibil biodiesel, care produc mai putina poluare decat uleiul de incalzire obisnuit.

In functie de pretul petrolului, uleiul de incalzire cu biodiesel poate fi competitiv in raport cu costurile  standard. Cu toate acestea, pentru ca arde curatatorul si lubrifiaza sistemul, combustibilul pe baza de biodiesel poate reduce costurile de intretinere a cazanului si de curatare.

Cazane electrice

Cazanele electrice sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic. Cu toate acestea, ele nu sunt de obicei economice, deoarece costurile de energie electrica sunt mai mari decat alte tipuri de combustibil in multe parti ale tarii. Daca sunteti interesat de incalzire electrica, luati in considerare o pompa de caldura.

Va recomandam sa va alegeti cazanele in functie de ceea ce vreti de la ele si sa tineti cont de costurile suplimentarepe care unele modele le implica. Nu este greu sa va gasiti cel mai bun cazan care sa va satisfaca toate nevoile in materie de pret si costuri si tot ce trebuie a faceti este sa intrati pe linkul anterior mentionat pentru a vedea modele.

0 Shares
You May Also Like