Sfaturi pentru luminile de Craciun perfecte

Sfaturi pentru luminile de Craciun perfecte

0 Shares
0
0
0

In fiecare an, de Craciun, brazii se transforma intr-o mare stralucitoare cu sclipici. Exista cateva sfaturi utile despre ceea ce este important in cumpararea luminilor de Craciun si despre decorarea in mod optim al bradului, cu diferite luminite de Craciun.

Indiferent daca este mare sau mic, crescut drept sau stramb, bradul este pentru Craciun, elementul decorativ principal in majoritatea camerelor de zi.

Vremurile in care lumanarile de ceara adevarate inca ardeau pe ramuri si decoratorii experimentati puneau o galeata de apa langa cadouri, ca masura de precautie, s-au incheiat. Datorita lumanarilor electrice si in special a LED-urilor moderne, se va putea impodobi bradul, in toate culorile de Craciun. Cautarea si cumpararea luminilor de Craciun si cea mai buna modalitate de a le agata, sunt lucruri foarte importante in ceea ce priveste bradul de Craciun.

In plus, fata de designul creativ, este important sa se ia in considerare aspectele de siguranta atunci cand este vorba de energie electrica. In general, iluminatul care functioneaza cu energie electrica ar trebui achizitionat de la comerciantii cu amanuntul sau de la specialisti. Marcajele de testare independente ajuta la acest lucru. In acest fel, consumatorul poate fi sigur ca luminile sau figurinele au fost intr-adevar verificate profesional. In realizarea comenzii online, trebuie verificat si daca produsul are o marca de certificare.

LED-urile sunt de obicei mai scumpe de cumparat, dar consuma mai putina energie decat lampile incandescente conventionale. In trecut, acestea erau considerate mai putin confortabile si prea stralucitoare, dar astazi exista diferite gradatii de culoare pana la „alb ultra cald” si, prin urmare, nu mai pot fi distinse de un lant usor incandescent clasic.

Un alt avantaj este ca LED-urile nu genereaza nici o caldura, deci nu vor exista griji in ceea ce priveste siguranta. Luminile de Craciun controlate de la distanta nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere, deoarece astfel de produse trebuie sa indeplineasca cerintele directivei RED europene. Daca se utilizeaza produse neconforme, alte dispozitive pot functiona defectuos.

Exista unele diferente atunci cand vine vorba de luminile de Craciun in interior si in aer liber. In interiorul unei cladiri, factori precum umiditatea, vibratiile si temperatura joaca un rol mult mai mic decat atunci cand se instaleaza in aer liber.

Comertul de specialitate ofera lumini de Craciun potrivite pentru diferite medii. Atunci cand sunt cumparate, trebuie acordata o atentie foarte mare in ceea ce priveste sursele de lumina si iluminatoarele. Cumparatorul trebuie sa stie daca luminile sunt destinate in a fi folosite in interior sau in exterior. Acest lucru este indicat de marcajele corespunzatoare de pe ambalaj si de pe placuta de identificare.

Pentru utilizarea in exterior, asa-numitul rating IP ar trebui sa fie de cel putin 44. Clasa IP ofera informatii despre rezistenta si etanseitatea carcasei in ceea ce priveste praful (= primul numar de cod) si apa (= al doilea numar de cod). Inainte de a cumpara, trebuie gandita foarte bine tactica de plasare a luminilor – de exemplu, daca iluminatul trebuie sa reziste doar la frig sau daca este expus si ploii sau zapezii. Este important in a citi instructiunile de siguranta inainte de a utiliza iluminatul.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like