“Thinner. Lighter. Faster. Simpler.” – iata sloganul cu care s-a lansat smartphone-ul iPhone 5. Desi este de ceva vreme printre noi, iPhone 5 a fost primul smartphone al celor de la Apple, care a adus un nou conector : lightning port-ul. Pentru huse iPhone de cea mai buna calitate, intra pe AccesoriiGsm.ro.
Design-ul imbunatatit fata de iPhone 4, permitea includerea unui ecran de dimensiuni mai mari dar si wireless LTE de exemplu, alaturi de o baterie cu mai multi mili-amperi.
In aproape toate aspectele, iPhone 5 a reprezentat un upgrade important fata de iPhone 4s, desi a fost lansat ceva mai tarziu (mai tarziu decat s-ar fi asteptat majoritatea utilizatorilor, fani ai Apple).
iPhone 5 a reprezentat cu adevarat o evolutie, urmand insa design-ul “industrial” lansat de iPhone 4. Materialele folosite nu puteau fi decat unele premium, iar device-ul a fost printre cele mai bine construite de pe piata, la lansare.
Cele mai multe lucruri au ramas la fel, dar o anumita schimbare era imposibil de neluat in seama, imediat ce tineai un iPhone 5 pentru prima data in mana: greutatea. Device-ul era mult mai usor decat oricare alt iPhone de pana atunci. La cele 120g ale sale, iPhone 5 era cu 20% mai usor decat iPhone 4s (poate nu pare mult, dar majoritatea utilizatorilor au observat imediat aceste diferente).
Asa cum am spus si mai sus, schimbarile de design, au permis introducerea unui display cu diagonala mai mare, dar si cu o rezolutie imbunatatita (1136×640 pixeli). Steve Jobs declarase inainte de aceasta lansare ca diagonala de 3.5 inch este inca “sweet spot-ul” pe device-urile iPhone, dar ca urmeaza sa mareasca si mai mult aceasta diagonala.
Putem spune ca s-a tinut de cuvant, o data cu lansarea lui iPhone 5. Pe display-ul cel nou, continutul HD putea fi vizualizat in conditii mult mai bune, culorile fiind mai vii si mai stralucitoare (luminozitatea era si ea imbunatatita radical).
Din punct de vedere al conexiunilor, cea mai mare schimbare, o reprezinta introducerea lightning port-ului, care a adus anumite critici din partea fanilor, dar si a altor utilizatori care isi doreau sa-si achizitioneze in sfarsit, un iPhone.
Pe masura ce timpul a trecut, acestia s-au obisnuit cu noul connector / port, mai ales ca acesta este la fel de performant ca cele precendente, poate chiar mai performant. La inceput au existat anumite probleme de compatibilitate, mai ales din punct de vedere al adaptoarelor folosite, dar s-a trecut repede peste acest lucru.
In concluzie, “Goodbye Dock Connector. Hello Lightning” – asa am putea rezuma noul upgrade al conectorului Apple, care poate fi observat acum pe majoritatea device-urilor de la aceasta companie.
Pentru aproape 10 ani, dock-connector-ul cu 30 de pini era comun pe aceste device-uri, dar din momentul in care iPod-urile au inceput sa devina mai mici si mai subtiri, am stiut cu totii ca zilele sale sunt numarate.
Era asadar momentul si pentru iPhone, sa treaca la acelasi tip de conector. Acesta este mai usor de conectat (indiferent de orientarea conectorului-tata) si este mai durabil.