Probabil ca perioada sarcinii este una dintre perioadele grele ale femeii.
Nu putine femei isi fac probleme in ceea ce priveste alimentatia sau stilul de viata.
Fiecare isi doreste sa faca tot ce e mai bine in aceasta perioada datorita faptului ca deja detine responsabilitatea de mama si grija pentru viitorul copil.
Exista femei care studiaza zilnic ce trebuie facut si cum e mai bine.
De la regimul alimentar pana la administrarea unor vitamine fiecare mama se ingrijeste de corpul si sanatatea ei si implicit de a copilului.
Sursele de documentare in mediul online ofera acum femeilor posibilitate colectarii de informatii, idei sau sugestii pe care chiar daca nu e obligatoriu sa le urmezi probabil este bine sa le stii.
Daca te-ai intrebat ce e bine si ce nu e bine, probabil deja stii ca anumite alimente fac mai mult rau decat bine si o dieta echilibrata va aduce doar beneficii pe perioada sarcinii si ulterior in perioada alaptarii.
Chiar daca fiecare femeie este mult mai atenta la regimul alimentar in aceasta perioada de sarcina, unele femei nu renunta la obiceiuri nesanatoase.
In ceea ce priveste administrarea suplimentelor probiotice pe perioada sarcinii si a alaptarii, acestea isi dovedesc efectul atat asupra mamei cat si a copilului.
Dieta echilibrata, alaturi de aportul acestor bacterii sanatoase, nu vor avea decat un impact bun atat asupra organismului.
S-a demonstrat deja ca inca din primele saptamani de viata, bebelusul a carui mama a consumat probiotice nu a prezentat colicile obisnuite si a avut un somn linistit.
Este normal sa te intrebi in legatura cu aproape orice produs alimentar sau medicamantos daca aduce beneficii sau dezavantaje, insa o informare corecta te va ajuta sa alegi.
In ceea ce priveste sanatatea bebelusului, trebuie acordata atentie in special dezvoltarii acestuia si starii generale a intreg organsimului.
Sistemul imunitar al acestora este prezent inca de la nastere. Acesta este prezent inca din perioada sarcinii, transmis in mod pasiv si se pierde in primele saptamani de viata.
In acest sens, sistemul imunitar al nou nascutilor incepe sa se dezvolte indiferent in ce masura au fost transmisi anticorpii de la mama la fat.
In primele saptamani dupa nastere, anticorpii sunt transmisi de la mama la copil prin laptele matern.
Insa este bine de stiut ca sistemul imunitar al bebelusului nu este la fel cu sistemul imunitar al mamei sau al unui adult.
Acesta se dezvolta in timp, pe parcursul primelor luni si apoi ani de viata.
Sistemul imunitar al omului este foarte complex si are capacitatea uimitoare de a mentine intreg organismul sanatos.
Este ca un scut impotriva agentilor patogeni si este direct responsabil de protectia organismului luptand cu toti factorii posibili care ar putea pune in pericol sanatatea oricui.
In urma unor studii, s – a demonstrat eficienta mare in cazul administrarii probioticelor, in perioada sarcinii.
Un dezechilibru in ceea ce priveste unele tipuri de infectii la femei in perioada sarcinii va afecta si fatul datorita riscului unei nasteri premature.
In acest sens se pare ca probioticele ajuta la reducerea riscurilor de aparitie a unor infectii precum si la reducerea inflamatiilor, datorita capacitatii de a inhiba agentii patogeni.
O alta afectiuni destul de grava care poate fi tinuta sub control cu ajutorul probioticelor este diabetul zaharat gestational.
Acesta poate sa apara in perioada sarcinii la orice femeie si este definit drept o forma de intoleranta la la glucoza.
Aceasta afectiune provoaca unele neplaceri putand sa genereze tulburari hipertensive, lucru care in unele cazuri pot duce chiar la nasterea prin cezariana.
Totodata femeile care sufera de diabet zaharat gestational sunt predispuse unui mare risc de instalare a diabetului dupa nastere iar bebelusii prezinta un grad ridicat de predispozitie spre obezitate pe tot parcursul vietii.
Adminsitrarea probiotecilor in tipmpul sarcinii scuteste de nepacerile aparitiei tulburarilor gastro – intestinale cele mai intalnite fiind constipatia si diareea.
Totodata, probioticele se pare ca previn contaminarea cu metale grele in cazul consumului de peste si fructe de mare, si nu in ultimul rand scad riscul de nastere prematura provocat de infectiile vaginale.
Pana la urma, probioticele sunt chiar recomandate in timpul sarcinii si cu siguranta vei cauta cele mai bune probiotice atat pentru sanatatea ta cat si pentru cea a bebelusului tau.