Ce este ecocardiografia?
Ce este ecocardiografia?

Ce este ecocardiografia?

0 Shares
0
0
0

O ecocardiografie cunoscuta sub numele de ecografie cardiaca sau ecografie la inima este un test fara durere care utilizeaza unde sonore pentru a crea imagini in miscare ale inimii. Imaginile arata dimensiunea si forma inimii. Ele arata, de asemenea, cat de bine functioneaza camerele si supapele inimii.

Ecocardiografia poate de asemenea sa identifice zone ale muschiului cardiac care nu se contracta bine datorita fluxului sanguin scazut sau a leziunilor provocate de un atac de cord anterior. Una dintre procedurile cele mai cunoscute numita ultrasunete Doppler, arata cat de bine curge sange prin camerele si supapele inimii.

Ecografia inimii poate detecta cheaguri de sange posibile in interiorul inimii, acumularea de lichid in pericard (sacul din jurul inimii) si problemele cu aorta. Aorta este artera principala care transporta sange bogat in oxigen din inima ta in corpul tau. Medicii folosesc de asemenea ecografia cardiaca pentru a detecta probleme cardiace la sugari si copii.

Cine are nevoie de ecocardiografie?

Medicul dumneavoastra poate recomanda ecocardiografie (ecou) daca aveti semne sau simptome de probleme cardiace. De exemplu, scurtarea respiratiei si umflarea picioarelor sunt posibile semne de insuficienta cardiaca. Insuficienta cardiaca este o conditie in care inima dumneavoastra nu poate pompa suficient sange bogat in oxigen pentru a satisface nevoile organismului. Ecografia cardiaca poate arata cat de bine inima pompeaza sangele.

Ecografia cardiaca poate de asemenea, ajuta medicul dumneavoastra sa gaseasca cauza sunetelor anormale ale inimii, cum ar fi muschii inimii. Sunetele inimii sunt sunete extra sau neobisnuite auzite in timpul batailor inimii. Unele murmure ale inimii sunt inofensive, in timp ce altele sunt semne de probleme cardiace.

De asemenea, medicul poate utiliza o ecocardiografie cunoscuta sub numele de ecografie cardiaca sau ecografie la inima pentru a afla despre:

  • Dimensiunea inimii. O inima marita poate fi rezultatul tensiunii arteriale ridicate, al supapelor de inima scursa sau al insuficientei cardiace. De asemenea, o ecografie cardiaca poate detecta grosimea crescuta a ventriculilor (camerele inferioare ale inimii). Grosimea crescuta poate fi datorata tensiunii arteriale crescute, bolii cardiace sau defecte cardiace congenitale.
  • Muschi de inima care sunt slabi si nu pompeaza bine. Daunele provocate de un atac de cord pot provoca zone slabe ale muschiului cardiac. De asemenea, slabirea ar putea insemna ca zona nu primeste suficienta alimentare cu sange, un semn al bolii coronariene.
  • Probleme cu supapa de inima. O ecocardiografie cunoscuta sub numele de ecografie cardiaca sau ecografie la inima poate arata daca vreuna din valvele inimii nu se deschide normal sau nu se inchide bine.
  • Probleme cu structura inimii. Ecografia cardiaca poate detecta defecte cardiace congenitale, cum ar fi gauri in inima. Defectele cardiace congenitale sunt probleme structurale prezente la nastere. Sugarii si copiii pot avea ecou pentru a detecta aceste defecte cardiace.
  • Cheaguri de sange sau tumori. In cazul unui accident vascular cerebral, este posibil sa fie nevoie de o ecografie cardiaca pentru a verifica formarea cheagurilor de sange sau a tumorilor care ar fi putut provoca accidentul vascular cerebral.

De asemenea, medicul poate recomanda o ecocardiografie cunoscuta sub numele de ecografie cardiaca sau ecografie la inima pentru a vedea cat de bine raspunde inima la anumite tratamente pentru inima, cum ar fi cele utilizate pentru insuficienta cardiaca.

0 Shares
You May Also Like