De ce romanii isi repatriaza decedatii din Germania?

0 Shares
0
0
0

In prezent, cateva sute de mii de cetateni romani sunt stabiliti in Germania. Acestia au ales sa se stabileasca in aceasta tara, dat fiind faptul ca nivelul de trai este mult superior, celui din Romania.

Unii romani insa, si-au pierdut viata in diferite circumstante in aceasta tara, iar familiile greu incercate, in cele mai multe cazuri au accesat www.funerarenicolas.ro, pentru a-si repatria decedatii. In urmatoarele randuri vom discuta despre acest aspect, pentru a intelege de ce familiile romanilor decedati in Germania, au ales aceasta solutie.

De-a lungul anilor, germanii au invatat cum sa devina creativi pentru a evita cheltuielile si dificultatile unei inmormantari germane tipice, care costa de obicei de la 5.000 la 10.000 de euro (5.500-11.000 USD) sau mai mult.

Cremarea este o optiune din ce in ce mai populara, dar economiile comparativ cu o inmormantare normala sunt limitate de legi care necesita inca un sicriu si un complot de ingropare. Astfel de legi oneroase au dus la asa-numitul „turism cu cadavre” si alte masuri drastice menite sa scape de restrictiile birocratice costisitoare ale Germaniei.

Una dintre cele mai bizare metode de evitare a costurilor funerare este o tendinta din ce in ce mai mare in care germanii isi doneaza cadavrul stiintei. Aceasta practica a ajuns la punctul in care cercetatorii din cele 33 de institute de anatomie din Germania au fost nevoiti sa renunte la cadavre sau chiar sa taxeze donatorii.

Inmormantarea sau cremarea?

Desi inmormantarea este inca populara, in ultimele decenii, germanii au optat tot mai mult pentru cremare. In zonele urbane, mai mult de jumatate aleg sa-i cremeze pe cei dragi, in parte pentru ca este mai ieftin decat inmormantarea, dar si datorita preferintelor. In general, aproximativ 50% din Germania aleg cremarea. Exista, totusi, diferente regionale puternice.

In estul Germaniei (fosta RDG) rata cremarii este acum de peste 80 la suta. In Bavaria si in alte regiuni catolice, incineratia este putin mai putin obisnuita, desi Biserica Romano-Catolica a condus in 1963 ca cremarea era acceptabila pentru catolici. In multe alte tari europene, crema este mult mai populara decat in ​​Germania, cu o rata de pana la 74% in Marea Britanie.

Costuri de inmormantare a probelor in Germania

Costurile variaza in functie de locatie si preferintele clientului (preturi in euro).

  • Sicrie din lemn simplu (Holzsarg): 515 € si mai mult (un sicriu din lemn „certificat” este necesar si pentru cremare);
  • Casetele mai elaborate: 1.000 € – 6.000 €;
  • Complot de inmormantare si taxe: 524 € (mormant anonim) – 3.000 €;
  • Costuri funerare totale tipice: 5.000 – 15.000 €.

Inmormantarea intr-un cimitir (der Friedhof )

Acei germani care aleg ingroparea in urma cremarii au de obicei o sedere limitata in cimitirul ales. Din cauza limitarilor de spatiu, majoritatea cimitirelor germane permit „oaspetilor” lor sa se odihneasca in pace doar pentru maximum zece-30 de ani. Dupa aceea, mormintele vor fi refolosite.

Cine plateste costurile funerare?

In cele mai multe cazuri, legislatia germana face ca mostenitorul / defunctul sa fie responsabil pentru costurile de inmormantare. Daca mostenitorii nu pot plati, oricine a fost responsabil pentru sprijinul financiar al persoanei decedate (inclusiv agentiile guvernamentale) trebuie sa plateasca.

Daca cineva a provocat moartea decedatului, mostenitorii au dreptul sa recupereze cheltuielile de inmormantare de la acea persoana sau persoane.

Daca nu este gasita nicio parte responsabila sau supravietuitori, Gesundheitsamt (autoritatea sanitara) locala trebuie sa aranjeze si sa plateasca inmormantarea. In orice caz, este necesara o inmormantare conform legislatiei germane!

Tinand cont de toate cele prezentate mai sus, si de sumele mari de bani necesare inmormantarii sau incinerarii in Germania, este usor de inteles de ce atunci cand romanii stabiliti in aceasta tara isi pierd viata, familiile greu incercate aleg sa acceseze www.funerarenicolas.ro pentru a-i repatria.

Reprezentantii firmei de servicii funerare se vor deplasa in locatia unde se afla trupul neinsufletit, pentru preluarea acestuia. Se vor ocupa si de obtinerea documentelor necesare repatrierii, si de toate formalitatile.

Practic, familia indoliata trebuie doar sa astepte ca firma de servicii funerare sa repatrieze decedatul, pentru inmormantare. Aceasta solutie este mult mai atractiva din punct de vedere financiar, decat o inmormantare sau o incinerare in Germania.

Cum se efectueaza repatrierea?

Cu siguranta, trupul neinsufletit, in momentul in care sunt obtinute toate documentele necesare repatrierii, va fi asezat intr-un sicriu special pentru transportul funerar international. Sicriul va fi depus intr-una dintre masinile speciale ale firmei de servicii funerare Nicolas. Aceasta firma dispune de o flota auto funerara impresionanta.

De transport, de obicei se ocupa doi soferi atunci cand vine vorba despre repatrierea din Germania, dar si din alte tari precum Belgia, Italia sau Olanda. Mai multe detalii insa cu privire la transport sau chiar si la pret, veti afla in momentul in care veti contacta reprezentantii firmei, in vederea unei repatrieri decedati din Germania, sau din orice alta tara.

0 Shares
You May Also Like