Ce sunt si cum functioneaza termostatele inteligente?

0 Shares
0
0
0

O tendinta de inalta tehnologie in ceea ce priveste incalzirea locuintelor, Salus termostate inteligente ofera proprietarilor de case o modalitate de a controla temperaturile de la distanta si de a economisi energie.

Spre deosebire de zilele in care era nevoie de reglare manuala, termostatele inteligente controleaza incalzirea pentru fiecare zona de acasa, si pot incalzi fiecare parte din casa de la distanta.

Cu conectivitate wireless, acest tip de unitate urmareste utilizarea consumului de energie pentru o eficienta imbunatatita si chiar abilitatea de a anticipa nevoile de incalzire ale gospodariei dvs. in avans.

Ce este un termostat inteligent?

Termostatele inteligente va permit sa controlati temperatura locuintei de la distanta cu ajutorul unei aplicatii desktop, tableta sau smartphone. In timp ce un termostat traditional ofera un panou de control digital sau un cadran, modelele inteligente sunt capabile sa ofere un serviciu de incalzire pentru locuinte mai personalizat si eficient.

Ele sunt alcatuite din trei componente principale, care leaga cazanul cu termostatul si aplicatia care il controleaza.

Invatarea termostaticelor imbunatateste si mai mult jocul prin reglarea automata a temperaturii in functie de rutina zilnica si de comportamentul dvs. trecut. Acest lucru va asigura ca, atunci cand ajungeti acasa de la serviciu, casa dvs. va fi deja la temperatura perfecta.

Cum functioneaza?

Eficienta este factorul de conducere din spatele termostatului inteligent. Incalzirea reprezinta, de obicei, procentul cel mai mare din factura energetica a gospodariei, in special atunci cand temperatura scade in timpul iernii. Controalele inteligente conecteaza sistemul de incalzire la internet cu o conexiune Wi-Fi.

Prin glisarea unui smartphone, puteti regla incalzirea la distanta. Ca si in cazul unui termostat clasic, modelele inteligente pot fi programate pentru a porni sau pentru a se opri in anumite momente sau pot porni automat atunci cand temperatura scade la un anumit nivel.

In loc sa atingeti butoanele unui panou de control, utilizati un smartphone sau o aplicatie desktop pentru a urmari incalzirea. In plus, exista modele care se pot programa singure in functie de utilizarea anterioara sau locatia GPS.

Caracteristicile variaza in functie de sistemul pe care il alegeti, dar aspectul pe care il au in comun este conectivitatea lor la internet. Cu un control mai mare asupra consumului de incalzire, puteti economisi energie si bani in acelasi timp.

Avantajele termostatelor inteligente

Pe langa economisirea de bani si imbunatatirea eficientei energetice, exista cateva avantaje pe care vi le ofera termostatul inteligent. Acesta ofera o flexibilitate mai mare celor care au sanse mari sa nu aiba un program stabilit.

Puteti programa un termostat traditional pentru incalzirea casei la un anumit moment al zilei, dar daca ajungeti sa stati tarziu la serviciu sau plecati intr-o vacanta de ultima ora, acest lucru poate sfarsi risipa de energie. Nu este nevoie sa incalziti o casa goala si, cu un sistem inteligent controlat prin aplicatie, va puteti regla incalzirea de la distanta. Iata de ce avantaje va puteti bucura daca instalati un termostat inteligent:

  • Posibilitatea de a descompune utilizarea in zone de caldura separate pentru a economisi energie;
  • Monitorizati mai exact utilizarea energiei;
  • Furnizati rapoarte energetice regulate;
  • Utilizati GPS-ul smartphone-ului sau senzorii de miscare interioara pentru a detecta cand sunteti acasa;
  • Evitati conductele inghetate reglandu-va automat la schimbarile bruste ale vremii.
0 Shares
You May Also Like