Uneori ni se poate intampla sa ni se strice incarcatorul de la laptop. Acest lucru poate fi destul de neplacut pentru ca in general bateriile nu tin mai mult de doua ore iar noi avem nevoie de laptop si prin urmare vom fi tentati sa cumparam orice ne iese in cale numai sa putem folosi laptopul.

De ce nu e bun incarcatorul universal?

0 Shares
0
0
0

Uneori ni se poate intampla sa ni se strice incarcatorul de la laptop. Acest lucru poate fi destul de neplacut pentru ca in general bateriile nu tin mai mult de doua ore iar noi avem nevoie de laptop  si prin urmare vom fi tentati sa cumparam orice ne iese in cale numai sa putem folosi laptopul.

Si atunci cumparam incarcatoare universale fara sa ne mai pese ca acestea nu sunt bune si ca toate parerile tind sa fie defavorabile pentru genul acesta de incarcatoare. Se recomanda sa cumparati incarcatoare de la aceeasi firma de la care este si laptopul prin urmare de exemplu, daca aveti un laptop Acer noi va recomandam sa cumparati un incarcator Acer si tot asa.

Stim ca toti avem nevoie de laptop pentru a lucra pe el pentru a ne verifica mailurile si pentru tot felul de alte activitati, pe laptopuri citim, pe laptopuri ne jucam, ne uitam la filme si tocmai de aceea tindem sa fim foarte grabiti atunci cand vrem sa inlocuim incarcatorul. Cu toate acestea daca tinem la laptop este foarte bine sa avem grija de el si sa evitam si mai multe evenimente neplacute care pot sa aiba loc cu el.

In cele ce urmeaza va vom prezenta in amanunt de ce nu este bine sa cumparam si sa folosim incarcatoare universale pentru laptop. Atunci cand incarcatorul de la laptop se strica sau vrem sa avem unul in plus pentru cazul in care vom avea nevoie de intariri este foarte posibil sa avem tendinta de a cumpara un incarcator universal. El pare a fi o solutie buna pe perioade lungi de timp si chiar o solutie ieftina. Va puteti imagina ca si in momentul in care veti schimba laptopul veti avea inca un incarcator in plus pentru neprevazut.

Cu toate acestea desi la prima vedere solutia pare geniala si pare o alternativa ideala la solutiile originale si scumpe, argumentele impotriva incarcatoarelor universale sunt suficiente cat sa va determine sa va schimbati decizia de a cumpara astfel de dispozitive.

Dezavantajele pe care le au incarcatoarele universale sunt urmatoarele. Capetele care se detaseaza sunt foarte sensibile, si chiar si fara o schimbare de frecvetna a lor ele se vor deteriora mai repede fata de capetele care sunt turnate.

Tensiunea care poate fi reglata deruteaza utilizatorii. Utilizatorii de laptopuri nu sunt in general preocupati de tensiunea recomandata de producatori, si in cazul in care se foloseste un astfel de incarcator, trebuie sa faceti corect reglarea tensiunii pentru ca daca o veti face gresit se poate strica bateria.

Pretul mic este si el foarte important. Un incarcator universal are in general un pret mai mic fata de unul dedicat.

Pretul mic este si el un contraargument. Un incarcator universal are in general un pret mult mai mic fata de unul dedicat chiar daca are mai multe parti componente. Concluzia naturala ar fi ca aceste dispozitive sunt in general de proasta calitate si se pot folosi numai ca si solutie de urgenta si nu sunt fiabile pentru folosirea intensiva pe perioade lungi de timp.

0 Shares
You May Also Like