Cum se desfasoara un audit SEO?

0 Shares
0
0
0

Daca asociezi in general cuvantul “audit” cu un alt cuvant – “financiar”, cu siguranta acest lucru iti va da ceva fiori pe sira spinarii, mai ales daca esti patronul unei mici afaceri. Nu te inspaimanta insa.

Cand vine vorba de SEO, audit-ul este un cuvant foarte necesar, cu valente mai calme si este foarte folositor. Vrei optimizare seo pas cu pas? Intra pe DanBradu.com.

De ce ai nevoie de un audit SEO?
Cand te gandesti cat de mult dureaza implementarea unei intregi strategii sau campanii SEO, te-ai putea ingrijora de ideea petrecerii unui timp si mai indelungat pentru un audit SEO.

Acest lucru nu este valabil pentru toate activitatile din SEO, dar este cu siguranta valabil pentru unele dintre ele, asa cum ar fi obtinerea unor mii de backlink-uri de calitate scazuta, care nu reprezinta numai o pierdere de timp in sine, ci pot dauna si ranking-ului general.

Auditul SEO este ceva diferit si cu siguranta nu este o pierdere de timp ca in cazul exemplificat mai sus. Audit-ul complet al unui website de dimensiuni mari, poate dura zile intregi sau chiar saptamani, dar fara a-l efectua, pasesti la propriu pe teren necunoscut, esti “in the dark”, asa cum afirma din ce in ce mai multi specialisti in SEO.

In fond, scopul principal al unui audit SEO profesional, este sa-ti dea o idee despre directia in care se indreapta toate eforturile depuse pana acum de echipa ta SEO, daca strategia sau campania SEO chiar “merge” sau nu.

Fara niste cunostinte solide despre acest lucru, despre situatia in care te afli din punct de vedere SEO, pur si simplu nu vei stii ce sa imbunatatesti mai departe si nu are sens sa te angajezi in si mai multe activitati pentru SEO, deoarece nu vei stii la ce fel de rezultat ar trebui sa te astepti.

De aceea, un profesionist in SEO nu va putea da niciodata deoparte un astfel de audit, care trebuie facut daca nu regulat (ceea ce este de preferat), macar ocazional.

Verifica ce “spun” motoarele de cautare, despre website-ul tau.
Un crawler iti poate da ideea de baza despre cum este vazut website-ul tau din afara si in principal din perspectiva motoarelor de cautare.

Acestea iti verifica website-ul prin crawlere, iar accesul acestora la website trebuie sa nu fie ingradit de nimic (plugin-uri de exemplu), pentru ca motorul de cautare sa-ti poata “citi” cat mai bine website-ul. Daca motorul nu va putea face acest lucru vei fi depunctat sau in orice caz nu vei mai putea creste.

Pentru a putea afla cat de deschise sunt paginile web care iti compun website-ul la intrarea si verificarea initiata de crawlere, poti folosi anumite tool-uri ca de exemplu Google Webmaster Tools (este si gratuit) sau Bing Webmaster Tools.

Datele pe care le vei obtine de la aceste tool-uri nu vor fi complete, nu vor constitui tot ceea ce ai nevoie, dar te vor ajuta la inceput pentru initierea unui audit SEO. Dupa ce te-ai asigurat ca ai instalat aceste tool-uri, ai un punct de plecare si poti incepe auditul in sine.

0 Shares
You May Also Like