Cum sa ne alegem scaunul de birou potrivit?

Cum sa ne alegem scaunul de birou potrivit?

0 Shares
0
0
0

Un scaun de birou de calitate este esential pentru confortul angajatilor si managerilor tai. Cu un numar mare de modele de pe piata, alegerea unui scaun de birou adecvat necesita unele explicatii. Iata un ghid pentru a te ajuta sa alegi si sa achizitionezi scaunele de birou si scaunele executive

Elementele de luat in calcul

  • Greutatea si inaltimea ta
  • Atitudinea ta la locul de munca (pozitia stationara, citirea ecranului, gesturi repetate etc.)
  • Mediul tau de lucru (tipul podelei, inaltimea blatului)
  • Gusturile tale personale si armonizarea cu mobilierul existent

Scaun sau fotoliu pentru cine, care sunt diferentele?

Scaun directorial sau scaun de birou:

Un scaun directorial de birou cu suport de picioare, functie recliner, SIB 818-2, Negru este utilizat in principal pentru activitati de birou. De la utilizarea ocazionala la cea intensiva, acestea privesc majoritatea angajatilor si managerilor administrativi. Exista diferite mecanisme in functie de durata de utilizare si de confortul dorit.

Cotierele pot fi fixe sau reglabile, in special pentru a permite trecerea sub blatul biroului. Toate scaunele directoriale sunt reglabile pe inaltime cu amortizor pneumatic, mecanismele lor sunt mai mult sau mai putin elaborate.

Un scaun directorial este utilizat in principal pentru directori si manageri. Exista un spate mai inalt, un scaun mai lat, cotiere integrate in scaun.

Durata sedintei si scaunul de birou corespunzator

Mai multe studii arata ca sederea prelungita dauneaza sanatatii. Intr-adevar, lucrul in fata unui computer poate duce la dureri de spate si dureri dorsale. Acesta este motivul pentru care profesionistii in domeniul ergonomiei iti recomanda o pozitie buna in scaunul tau directorial, ridicandu-te cel putin la fiecare 2 ore si adoptand un scaun de birou in timpul sederii in timpul zilei.

Se recomanda sistemul „standard” pentru utilizarea ocazionala de 1 pana la 3 ore/zi si sistemul „de contact permanent” pentru utilizarea zilnica de 3 pana la 5 ore. Pentru utilizarea prelungita a unui scaun de birou (pana la 8 ore/zi), se recomanda sisteme „sincrone” sau „asincrone”. Sistemele „tilt-center” si „tilt-off” sunt potrivite pentru apeluri de service lungi, oferind o pozitie „relaxata”.

Longevitate, garantie si standarde ale scaunelor

Scaunele directoriale de birou selectate sunt proiectate pentru utilizarea recomandata. Garantia unui scaun directorial este de cel putin 2 ani si se aplica in acest cadru considerat „normal” (pana la 8 ore de utilizare zilnica).

Pentru o perioada de utilizare zilnica mai mare de 8 ore, consulta frmele specializate in distribuirea de scaune directoriale.

Greutatea grea a utilizatorului este cealalta cauza majora a imbatranirii accelerate a scaunului; se recomandam, de la 60 kg, modele cu spuma densa a scaunului (30 kg/m3 si mai mult). Pentru utilizare 24 de ore si o constructie foarte puternica, de asemenea, contactati firmele specializate.

In cele din urma, scaunele si fotoliile de birou, in zilele noastre, au evoluat pentru a oferi tot mai multa ergonomie si confort. Criteriile de selectie oferite pot fi completate de designul scaunului, culoarea, tipul de spatar (plasa sau clasic), cotierele, materialele etc. astfel incat scaunul tau directorial sa fie cel mai potrivit pentru utilizarea ta.

0 Shares
2 comments

Comments are closed.

You May Also Like