Ce trebuie sa stim cand inchiriem masini?

Ce trebuie sa stim cand inchiriem masini?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand vrem sa inchiriem un autoturism trebuie sa stim cat mai multe despre ce trebuie sa verificam la firma de inchirieri masini.

CDW / LDW este de obicei o caracteristica optionala, totusi, cateva companii solicita chiriasilor sa achizitioneze aceasta asigurari. Determinati daca aveti nevoie sau nu de CDW / LDW inainte de a ajunge la centrul de inchiriere (verificati polita de asigurare a autovehiculului) si luati in considerare cat de mult poate CDW / LDW sa majoreze rata zilnica de inchiriere (costurile CDW / LDW variaza intre 8 si 12 dolari pe zi ).

In unele cazuri, puteti gasi o rata speciala pentru o masina mai mare, care include deja CDW / LDW. Pe termen lung, masina mai mare poate fi mai putin costisitoare decat masina economca cu costuri CDW / LDW suplimentare.

De asemenea, unele companii de carduri de credit ofera asigurare CDW / LDW ca beneficiar al cardului. Asigurati-va ca ati citit toate detaliile acestor acorduri (precum si ale contractelor de inchiriere de masini!) De obicei, protectia oferita de companiile de carti de credit ar putea fi suplimentara la asigurarea proprie.

Prin urmare, daca aveti un accident, propria dvs. asigurare va acoperi costurile de reparatii pana la maxim si apoi compania de carduri de credit va acoperi diferenta. Ca urmare, ratele de asigurare proprii ale masinii pot fi modificate.

Asigurarea personala pentru accidente (PAI)

Asigurarea personala ofera acoperirea medicala a chiriasului si a pasagerilor suplimentari in timpul calatoriei dvs. Verificati-va polita de asigurare personala pentru a vedea daca acopera inchirierea de masini. Daca polita dvs. acopera inchirieri de masini, este posibil sa nu aveti nevoie de PAI. Aceasta asigurare este de obicei optionala.

Asigurarea bunurilor personale

Aceasta acoperire asigura protectia impotriva pierderii sau furtului de bunuri personale de la masina de inchiriat. Inca o data, verificati-va polita de asigurare auto pentru a determina daca acoperirea dvs. include masini de inchiriat.

Asigurarea de raspundere suplimentara (ALI)

ALI este o asigurare facultativa care protejeaza chiriasul si alti operatori autorizati impotriva cererilor formulate de terti pentru vatamare corporala / deces si daune materiale cauzate de utilizarea sau operarea vehiculului inchiriat. Verificati cu propria polita de asigurare auto sa determinati daca exista deja o acoperire excesiva suplimentara.

Toate companiile de inchirieri auto au nevoie de un permis de conducere valabil. Unele companii de inchiriere de masini verifica istoricul soferului si vor refuza o masina unui client cu o evidenta proasta. In unele tari straine, poate fi necesara o licenta internationala pentru soferi.

In plus, multe companii de inchirieri auto au nevoie de o carte de credit pentru a garanta plata, chiar daca exista un voucher preplatit sau facturare directa catre client sau companie. Daca se utilizeaza un card de credit pentru plata, trebuie sa tineti cont de limita cardului dvs. de credit; Multe companii de inchirieri auto necesita aprobarea imediata a creditelor inainte de inchirierea masinii, ceea ce poate reduce in mod semnificativ soldul ramas pe card.

Acestea sunt doar cateva elemente importante de care va trebui sa tineti cont in momentul in care va inchiriati masina.

0 Shares
You May Also Like