Cat de eficiente sunt corpurile de iluminat led pentru strazi?

0 Shares
0
0
0

Fiecare isi doreste ca in localitatea in care isi are domiciliul, toate strazile sa fie foarte bine luminate pe timpul noptii, in primul rand pentru ca astfel strazile arata mult mai bine si pe timpul noptii, dar si datorita faptului ca astfel poti sa iesi in siguranta pe strada chiar si noaptea., pentru ca nu sunt intunecate strazile.

In ceea ce priveste iluminatul public, pana acum mai multi ani de zile, fiecare stalp de pe strada era echipat cu tot felul de becuri, iar mai apoi au fost inlocuite cu neoane, care aveau rolul de a ilumina strada.

Ce este foarte important de stiut, este faptul ca aceste corpuri de iluminat, isi faceau datoria si ofereau lumina suprafetei in care erau montate, insa problema era alta. Aceste corpuri de iluminat consumau foarte multa energie electrica, iar astfel administratiile locale cheltuiau foarte multi bani pentru a plati facturile pentru energie.

Se pare ca odata cu trecerea timpului, tehnologia a evoluat foarte mult in fiecare domeniu, astfel ca si corpurile de iluminat care au inceput sa apara pe piata, au fost din ce in ce mai moderne.

Acum, pe piata se gasesc corpuri stradale led, care au rolul de a lumina strazile, iar cate un corp stradal led, montat pe fiecare stalp, cu siguranta va lumina cel putin la fel de bine, daca nu mult mai bine decat un neon de tip incandescent, insa aceste corpuri de iluminat led, au un mare avantaj, si anume consumul redus de energie electrica.

Corpurile de iluminat strada clasice, care pe deasupra emit si vapori de mercur sau de sodiu, nu sunt la fel de performante precum astfel de corpuri stradale led, si au si un efect stroboscopic, si o slaba redare a culorilor.

Un alt mare dezavantaj pe care il au aceste corpuri stradale de iluminat, de tip vechi il reprezinta faptul ca ele pot sa functioneze aproximativ 6000 de ore, cam de aproximativ 8 ori mai putin decat un corp stradal led.

Sunt situatii in care corpurile stradale clasice, atunci cand tensiunea electrica are fluctuatii, se sting iar apoi se aprind, insa aceasta situatie nu este intalnita si la corpurile stradale led, care functioneaza perfect indiferent de conditii.

Si daca tot am adus mai sus vorba despre durata de viata a corpurilor clasice de iluminat, trebuie spus faptul ca un corp led, va functiona fara probleme aproximativ 50000 de ore, iar plus de asta are si doi ani perioada de garantie.

Tinand cont de toate aceste aspecte, cu siguranta se poate spune faptul ca aceste corpuri stradale led, reprezinta cea mai buna solutie pentru a ilumina strazile oraselor, si din ceea ce se poate observa, deja foarte multe orase din tara au optat pentru iluminatul cu corpuri stradale led.

Este adevarat faptul ca pentru a echipa fiecare stalp din oras cu astfel de corpuri, va fi nevoie de o investitie serioasa, insa cu siguranta in timp, banii vor fi recuperati, pentru ca ele vor consuma putina energie, iar preturile facturilor de energie electrica vor scadea foarte mult.

0 Shares
You May Also Like