Ce este o nunta?

Ce este o nunta?

0 Shares
0
0
0

O nunta este o ceremonie si ritualurile sale asociate prin care doua persoane jura sa-si petreaca viata impreuna in casatorie. Desi este practic o sarbatoare a iubirii si a parteneriatului, o nunta este adaptata unui cuplu intr-o varietate de moduri, de la personalitatea lor la credintele lor religioase sau culturale. Din acest motiv, fiecare nunta este putin diferita. Exista, totusi, unele parti ale unei nunti care tind sa fie universale.

Partile esentiale ale unei nunti

Ceremoniile de nunta variaza foarte mult. Unele sunt ceremonii bisericesti foarte traditionale incarcate in religie, in timp ce altele sunt lucruri mai intamplatoare, care sunt foarte laice. O nunta poate fi ceremonia singura cu doar cativa invitati intimi sau o aventura elaborata de toata ziua, care include o receptie si dans. Oricare ar fi cazul, exista doua parti esentiale ale fiecarei nunti:

Jurarmintele de casatorie, care pot fi traditionale, non-traditionale sau juraminte pe care le scrieti singur.

Pronuntarea casatoriei de catre oficialul starii civile si preot, care este de obicei urmat de sarutul dintre mire si mireasa, cel mare care topeste inima tuturor.

Alte ritualuri de ceremonie

In plus fata de elementele esentiale, exista si alte ritualuri care sunt de obicei incorporate intr-o ceremonie de casatorie. Unele dintre acestea pot avea o semnificatie juridica sau religioasa. De exemplu, poate fi semnarea unui certificat de casatorie sau solicitarea binecuvantarilor lui Dumnezeu in timpul casatoriei.

Multe cupluri aleg sa aiba o ceremonie care urmeaza un format traditional. Printre acestea se numara procesiunea in care petrecerea de nunta se plimba pe culoar, ceea ce duce la debutul miresei escortata de tatal sau sau de o persoana similara care este foarte aproape de ea, de regula nasul. Ceremonia poate include, de asemenea, binecuvantari, lecturi din scripturi sau literatura, juraminte de unitate de familie sau comunitate si un schimb de verighete sau alte cadouri.

O primire de nunta

In urma ceremoniei, un cuplu poate avea o receptie de nunta sau o petrecere. De obicei, aceasta include o masa, desi aceasta nu este o cerinta. In mod traditional, tortul de nunta este servit. Istoric, acesta a fost un simbol al fertilitatii, dar astazi este mai des folosit pentru a exprima sperante de o viata dulce pentru cuplu. Un ritual care ramane popular este acela ca cuplul sa taie tortul impreuna, uneori chiar sa se hraneasca reciproc.

Unii oameni aleg sa aiba muzica si sa danseze si la receptie. Aceasta portiune a zilei include adesea primul dans simbolic al cuplului si diverse dansuri de familie, precum dansul tata-fiica, iar acese momente foarte importante cu siguranta vor fi imortalizate de catre fotograful angajat de catre cei doi miri.

Mirii cu siguranta isi doresc ca la fericitul eveniment sa aiba parte de cea mai frumoasa foto nunta, dar si de cele mai bune servicii video, pentru ca nunta este un moment important din viata lor, iar amintirile de la nunta, cu siguranta sunt fotografiile de nunta si filmul nuntii.

Tocmai de aceea, mirii vor trebui sa caute referintele cele mai bune despre fotografi, inainte de a lua legatura cu un anume fotograf, care sa fie prezent la fericitul eveniment, si care va imortaliza cele mai importante momente precum dansul mirilor, taierea tortului, etc.

Suport comunitar

O nunta nu se rezuma doar la casatorie. Este, de asemenea, un schimb intre acel cuplu si comunitatea lor de familie si prieteni. Este un moment in care cuplul se jura sa fie impreuna ca un pilon al sprijinului si, in acelasi timp, ii multumeste comunitatii pentru sustinerea si iubirea sa.

Prin participarea la o nunta, oaspetii sunt de asemenea de acord sa mentina impreuna acest cuplu in casatoria lor. Un cuplu poate cere chiar oaspetilor lor sa ia un juramant de sprijin al comunitatii.

Ce este important de stiut despre nunta?

Cand planificati propria nunta, cel mai important lucru de care trebuie sa tineti cont este ca este ziua voastra. Alegeti elementele care va plac, puneti-va spinul personal pe traditie daca doriti si ramaneti la un buget realist. Daca va simtiti stresati de faptul ca nu este absolut perfect, inspirati adanc si relaxati-va. La urma urmei, aceasta zi este doar inceputul a ceea ce toata lumea spera la nunta va fi un viitor luminos si fericit, asa ca distrati-va la eveniment.

Cand alegeti serviciile, trebuie sa optati insa pentru cel mai bun fotograf nunta, precum Cotea Razvan de exemplu, este important sa alegeti un dj renumit sau cea mai cunoscuta orchestra, dar si un maestru de ceremonii foarte bun, pentru ca atmosfera conteaza foarte mult, iar acesta intretine atmosfera. Dj-ul este important pentru ca pastreaza lumea pe ringul de dans, in timp ce fotograful este si mai important, pentru ca este singurul care va ofera amintiri de la fericitul eveniment, alaturi de cameraman.

In cazul in care veti tine cont de toate aceste detalii, cu siguranta veti avea parte de o nunta ca in povesti, o nunta de care invitatii si voi mirii, va veti aminti cu drag.

0 Shares
You May Also Like