Care sunt avantajele unei societati cu raspundere limitata?

Care sunt avantajele unei societati cu raspundere limitata?

0 Shares
0
0
0

Societatile cu raspundere limitata (SRL) sunt entitati care combina cele mai bune caracteristici ale societatilor comerciale si ale parteneriatelor. Societatile au avantaje fata de parteneriate in multe circumstante, dar au si unele dezavantaje.

Parteneriatele pun in pericol bunurile personale ale partenerilor in cazul in care afacerea esueaza. Corporatiile sunt entitati juridice separate cu raspundere limitata, ceea ce inseamna ca proprietarii nu pot fi trasi la raspundere personal pentru obligatiile companiei dincolo de investitia lor in aceasta. Un SRL ofera o cale de mijloc intre aceste doua optiuni.

Acesta combina raspunderea limitata a unei societati comerciale cu avantajele fiscale si flexibilitatea unui parteneriat. Un SRL este un tip de entitate comerciala care ofera proprietarilor sai o raspundere limitata si anumite avantaje fiscale, fara a-i obliga sa adopte structuri formale de guvernanta corporativa, cum ar fi un consiliu de administratie sau actionari.

Avantajele unei societati cu raspundere limitata

Principalul avantaj al unei SRL este raspunderea limitata a proprietarilor sai fata de creditori. In majoritatea statelor, acestea sunt tratate ca entitati juridice separate, similare societatilor comerciale. Acest lucru inseamna ca creditorii nu pot lua bunurile personale ale proprietarilor sau managerilor, cum ar fi casele sau masinile, pentru a plati datoriile afacerii.

De asemenea, proprietarii nu pot fi trasi la raspundere personala pentru actiunile angajatilor, agentilor sau contractorilor independenti. La fel ca si corporatiile, SRL-urile ofera proprietarilor lor o raspundere limitata.

Dar SRL-urile nu le impun proprietarilor sa adopte structuri formale de guvernanta corporativa, cum ar fi un consiliu de administratie sau alegerea unui presedinte sau a unui director general. Societatile comerciale au, de asemenea, unele dezavantaje. Deoarece sunt entitati juridice separate, trebuie sa isi plateasca propriile impozite.

Proprietarii trebuie sa plateasca atat impozitul corporatiei, cat si propriul impozit pe venitul corporativ pe care il iau ca salariu. In plus, corporatiile trebuie sa respecte formalitati stricte atunci cand emit actiuni sau fac alte modificari ale structurilor lor de capital.

De asemenea, corporatiile nu pot emite participatii de parteneriat, astfel incat proprietarii nu pot trece cu usurinta de la statutul de actionari ai corporatiei la cel de parteneri intr-un parteneriat, asa cum se poate intampla in cazul unui SRL.

Impozitarea unui SRL

Profiturile trec in contul proprietarilor, iar acestia platesc impozite pe partea lor din castigurile companiei la ratele lor individuale de impozitare, la fel ca si partenerii unui parteneriat. La fel ca in cazul altor parteneriate, partenerii unui SRL isi raporteaza partea lor din castigurile, pierderile, deducerile si creditele companiei in declaratiile lor individuale de impozit, indiferent daca primesc sau nu un salariu.

Este un SRL potrivit pentru dumneavoastra?

Inainte de a va decide sa infiintati un SRL, este important sa intelegeti legile din statul dumneavoastra cu privire la ce intreprinderi pot infiinta un SRL si implicatiile fiscale ale infiintarii unui SRL fata de alte structuri de afaceri, cum ar fi o corporatie.

De asemenea, este important sa intelegeti ca un SRL nu garanteaza ca nu veti fi dat in judecata. Pentru a lua mereu deciziile potrivite in privinta crearii unei firme, este indicat sa luati in calcul serviciile de infiintare srl, iar beneficiile pe care le veti primi vor fi multiple, odata ce veti colabora cu o societate specializata in aceste servicii.

0 Shares
You May Also Like