Care paleti sunt mai buni, dintre cei din lemn sau cei din plastic?

Care paleti sunt mai buni, dintre cei din lemn sau cei din plastic?

0 Shares
0
0
0

Cu siguranta atunci cand incepem sa discutam despre paleti, toata lumea stie faptul ca primii paleti care se gaseau in cadrul unor companii au fost realizati din lemn.

De fapt, daca stam sa ne gandim mai bine, si in prezent sunt pe piata o multime de companii care aleg sa isi depoziteze lazile cu marfa, sau navetele stivuibile din plastic pe paleti din lemn, datorita faptului ca acesti paleti sunt capabili sa suporte o greutate foarte mare.

Ei bine, si totusi, de ce ar nu ar fi mai bine ca marile companii care tot au nevoie de paleti pe care sa aseze lazile cu marfa, sa nu achizitioneze in acest sens paleti din plastic, care sunt foarte rezistenti in timp, si care nu mai au nevoie de anumite reparatii precum paletii din lemn.

Deci, putem spune faptul ca alegerea unor paleti din plastic este cea mai buna solutie pentru companii, tinand cont de faptul ca in scurt timp, se va realiza amortizarea investitiei.

In cazul companiilor care achizitioneaza paletii din plastic de la o companie renumita pentru produsele sale, atunci acei paleti vor avea o durata de viata indelungata, fapt care automat va genera un numar foarte mare de cicluri de utilizare.

Acesti paleti din plastic vor fi realizati din polipropilena la prima injectie, sau reglanulat de o foarte buna calitate, pentru a fi cat mai eficienti, si pentru a fi ideali pentru transportul si pentru depozitarea marfii.

Paletii din plastic sunt foarte stabili, la fel ca si paletii din lemn, daca nu chiar mai stabili, sunt foarte siguri, si ce este important de mentionat, sunt si usor de stivuit, si sunt capabili sa suporte sarcini extrem de mari.

Facand o alta comparatie intre paletii din lemn, si paletii din plastic, trebuie mentionat faptul ca paletii din lemn au cuie care pot sa deterioreze marfa, pe cand paletii din plastic nu au cuie, iar acesta este un mare avantaj pentru paletii din plastic.

Paletii din plastic spre deosebire de cei din lemn nu isi schimba greutatea, nu absorb apa sau umezeala, si nu au nici alte proprietati datorita unor conditii atmosferice nefavorabile.

Multi antreprenori considera faptul ca paletii din lemn au preturi mai mici, asa ca opteaza pentru acestia, insa desi initial investitia este mai mare in ceea ce priveste paletii din plastic, acestia nu se vor deteriora la fel de rapid precum cei din lemn, iar astfel nu va fi nevoie de repararea paletilor.

Deci, la o analiza mai atenta, am putea spune faptul ca tot paletii din plastic reprezinta cea mai buna alegere pentru antreprenori.

Paletii din plastic, pot sa fie iarasi utilizati chiar si acasa in gospodarie, de catre cei care se ocupa de agricultura, pentru ca sunt ideali pentru a aseza peste ei sacii de cartofi, sau lazile cu tot felul de legume sau fructe.

Cei care nu au de gand sa opteze acasa pentru astfel de paleti din plastic, au si posibilitatea sa aleaga paleti din lemn, insa acestia nu sunt atat de avantajosi.

0 Shares
You May Also Like