Tuburi de beton si instalatii de conducte moderne

Tuburi de beton si instalatii de conducte moderne

0 Shares
0
0
0

In acest articol va vom prezenta mai multe despre tuburi beton si despre avantajele acestora.

In timp, pentru modernizarea sistemelor de tuburi s-au facut foarte multe modernizari si au aparut mai multe programe pentru calculator care ajuta la proiectarea corecta a sistemelor de tuburi.

Consecinta acestui lucru este ca utilizarea software-ului PipeClass al CPAA este acum relevanta pentru utilizarea pe proiectele QDTMR. Anterior, adoptarea de catre QDTMR a unui caz de incarcare alternativa a tuburilor (in varianta cu cea utilizata in AS / NZS 3725) a insemnat ca designerii au fost in mare masura restrictionati in utilizarea acestui software pentru proiectele QDTMR. Aceasta modificare face lucrurile mai usoare pentru designerii care pot folosi acum PipeClass mai mult.

Constructia conductelor si a tuburilor subterane dateaza de mii de ani si este una dintre cele mai vechi forme de inginerie civila. Romanii au facut ciment si beton similare cu cele folosite astazi. Au amestecat varul cu o cenusa vulcanica Pozzolanica de la vulcanul Vesuvius pentru a produce ciment hidraulic care este intarit sub apa si nu se va deteriora atunci cand este expus la umiditate. Unele conducte si apeducte construite folosind acest beton sunt inca in uz astazi.

Cea mai veche instalatie de conducte de beton moderne este un canal sanitar construit in 1842 la Mohawk din New York State, Statele Unite ale Americii. Acesta functioneaza de peste 100 de ani. Francezii au fost primii care au incorporat armatura din otel intr-o conducta de beton in 1896 (cunoscuta sub numele de brevetul Monier). Conceptul a fost adus in America in 1905 si in Australia in 1910.

De atunci, in Australia si Noua Zeelanda au fost instalate peste 300.000 de metri de tevi din beton armat cu otel in canale de drenaj, apeducte, santuri si conducte de presiune. Multe dintre aceste tevi sunt inca in stare de functionare si atesta durata lunga de viata a tevii de beton armat din otel. Intr-adevar, proprietarii de firme pot planifica cu incredere o viata de 100 de ani pentru conductele de beton armat cu otel.

Conducta de beton are o istorie indelungata de performanta excelenta, ca produs durabil pentru aplicatii de scurgere a apelor pluviale si canalizare in intreaga lume. In Australia, tevile de beton au fost fabricate de peste 100 de ani si exista inca tevi in serviciu care au fost realizate acum peste 90 de ani.

Astazi, tehnologia noua face ca tevile de beton sa fie mai fiabile decat oricand. Decenii de cercetare si dezvoltare a multor aspecte ale tevilor de beton au permis producatorilor de tevi din beton sa implementeze amestecuri de beton in proiectarea tevilor pentru a oferi produse care pot rezista unei game complete de medii subterane si tipuri de afluenti.

Acest lucru, combinat cu aplicarea unei abordari solide de gestionare a activelor la infrastructura publica, consolideaza alegerea tevilor de beton pentru sistemele de drenare durabila a apelor pluviale. O conducta de drenaj construita astazi cu un tub din beton armat cu o presiune redusa va rezista mai mult de 100 de ani, daca sistemul este planificat si proiectat cu o cunoastere completa a caracteristicilor existente si viitoare ale efluentilor si a incarcarii.

Atunci cand un proiect este proiectat cu un ciclu de viata, acesta este un produs care se incadreaza usor in notiunea generala de sustenabilitate acceptata, satisfacand nevoile generatiei actuale, fara a compromite nevoile generatiilor viitoare.

0 Shares
You May Also Like