Cine isi poate inscrie copilul la o scoala privata?

Cine isi poate inscrie copilul la o scoala privata?

0 Shares
0
0
0

In clipa de fata, atunci cand trebuie sa va inscrieti copilul la scoala, cu siguranta trebuie sa tineti cont de unele detalii foarte importante, iar in randurile care urmeaza veti putea descoperi despre ce este vorba.

Scoala publica sau scoala de stat?

Cu siguranta, fiecare parinte cauta un raspuns pentru aceasta intrebare la un anumit moment dat. Exista parinti care sunt de parere ca nu este necesar sa isi inscrie copiii la o scoala privata, pentru ca platesc inutil o taxa scolara in fiecare an.

Este oare adevarat acest lucru? Cu siguranta nu. Scoala privata ofera o multime de avantaje in comparatie cu scoala de stat, iar acum, fiecare parinte isi poate inscrie copilul intr-o astfel de scoala.

Este adevarat faptul ca, in trecut doar oamenii cu o foarte buna situatie financiara isi permiteau acest lux, dar acum, exista si copiii care fac parte din familii cu o situatie financiara buna, care duc un trai decent, si care invata in scoli private.

Daca intentionati sa accesati http://www.teddybar.ro pentru a va inscrie copiii la cea mai renumita scoala privata din capitala, cu siguranta este indicat sa cunoasteti unele lucruri foarte importante. Iata despre ce este vorba.

Reputatia scolii

Cu siguranta fiecare parinte trebuie sa se informeze in ceea ce priveste reputatia scolii. Exista scoli private care au o reputatie extraordinar de buna, iar elevii au absolvit doar cu note mari examenele de admitere la liceu.

In ceea ce priveste scolile publice insa, nu toti copiii invata la fel de bine, si cu siguranta nu fiecare elev reuseste sa intre la liceul dorit.

In afara de invatatura, cu siguranta reputatia scolii este influentata si de profesori, metode de predare, atmosfera din scoli, etc.

Profesorii

Atunci cand urmeaza sa va inscrieti copilul la scoala, cu siguranta trebuie sa va interesati in ceea ce priveste profesorii. Asa cum fiecare tip de om este diferit, asa cum fiecare copil este diferit, la fel stau lucrurile si in ceea ce priveste profesorii: fiecare profesor este diferit.

Exista de exemplu profesori permisivi, care nu ii penalizeaza pe elevi daca nu isi fac temele sau daca nu isi invata lectiile. Acesti profesori cu siguranta pot fi intalniti in scolile publice, dar nu si in cele private.

In scolile private, profesorii nu sunt atat de permisivi precum in scolile publice, si cu siguranta elevii nu vor merge fara teme facute la scoala.

Interesati-va despre profesori, despre metodele de predare ale acestora, dar si daca sunt dispusi sa le ofere in particular informatii elevilor, care nu au inteles o lectie.

Dimensiunile salii de clasa

Cautati scoli in care sa nu invete mai mult de 20 de elevi in sala de clasa cu un singur profesor. Acest aspect este deosebit de important, pentru ca fiind mai multi elevi, profesorul nu se poate asigura ca toti au inteles lectia. De-asemenea, profesorul nici nu are timp sa mearga pe la fiecare elev in parte pentru a se asigura ca a inteles, sau sa ii explice ceea ce nu a inteles.

Acesta este unul din motivele datorita caruia, elevii care invata in scolile private au rezultate mai bune la invatatura, pentru ca inteleg mereu ceea ce li se preda, iar daca nu inteleg, pot cere explicatii suplimentare pentru a intelege. In scolile de stat insa, acest lucru este practic imposibil.

Marile biblioteci

Majoritatea scolilor independente se mandresc cu biblioteci spatioase, confortabile, cu colectii mari, bine curatate, si personal la biblioteca inteligent, care poate sfatui copiii si familiile cu privire la selectiile de lectura si cercetarea academica. Parintii pot imprumuta adesea si carti!

Activitati in scoala

Scolile private gazduiesc adesea o varietate de activitati pentru elevi, incepand de la concursuri de sah, la expozitii de pictura ale elevilor, iar exemplele pot continua. Toate aceste activitati insa, sunt pe placul elevilor, care vor fi atrasi de aceste unitati de invatamant.

Siguranta

Nu in ultimul rand, amintim faptul ca siguranta este extrem de importanta, iar parintii vor dori sa isi stie copiii intr-un mediu sigur. In scolile de stat, este posibil ca micutii sa nu fie intr-un mediu foarte sigur, mai ales unde invata mai mult de 1000 de copii. In scolile private insa, copiii sunt mai putini, mediul este mai sigur, scoala este monitorizata video. Practic, copiii sunt in siguranta maxima.

Acestea sunt unele dintre motivele datorita carora, parintii ar fi indicat sa isi inscrie copiii la o scoala privata. Cei mici vor avea parte de multe beneficii, si cu siguranta vor fi formati pentru a deveni oameni de succes.

Parintii care cauta o scoala privata, cu siguranta trebuie sa se intereseze in ceea ce priveste costurile pentru scolarizare, dar si programul. De-asemenea, ar fi indicat sa aleaga o scoala care sa fie cat mai aproape de casa, pentru a nu pierde mult timp in trafic cand isi duc copiii la scoala.

0 Shares
You May Also Like