Tot ce trebuie sa stii despre dresuri

Tot ce trebuie sa stii despre dresuri

0 Shares
0
0
0

Ciorapii, numiti strampi in Regatul Unit si in alte cateva tari, sunt pantaloni apropiati care acopera corpul purtatorului de la talie pana la degetele picioarelor. In general considerata a fi o imbracaminte pentru femei si fete, desul a aparut in anii 1960 ca o alternativa convenabila la ciorapi.

La fel ca ciorapii sau inalti pana la genunchi, ciorapii sunt de obicei facuti din nailon sau din alte fibre amestecate cu nailon. Ciorapii sunt conceputi pentru ca:

  • Sunt atragatori in aspect,
  • Ascundeti caracteristicile fizice, cum ar fi pete, vanatai, cicatrici, par, vene subtiri sau vene varicoase,
  • Reduceti liniile vizibile ale chilotilor,
  • Un suport usor intre picioare si incaltaminte sau intre coapse.

Pe langa faptul ca sunt purtati ca moda, in societatea occidentala ciorapii sunt uneori purtati de femei ca parte a unei tinute formale. De asemenea, codul de imbracaminte al unor companii si scoli poate necesita dresuri cum sunt cele de pe Meia.ro sau colanti pentru a fi purtati atunci cand fustele sau pantalonii scurti sunt purtati ca parte a unei uniforme.

Terminologie

Termenul “chilot” are originea in Statele Unite si se refera la combinatia de chiloti (un termen englez american) cu ciorapi de nylon pur. In engleza britanica, aceste articole de imbracaminte sunt numite “ciorapi stramp”. Termenul de ciorap singur se refera la toate aceste articole de imbracaminte, indiferent daca sunt lenjerie pura sau o imbracaminte exterioara robusta.

In engleza americana, termenul “ciorapi” se refera, in general, la articole de imbracaminte asemanatoare chilotului, fabricate din material mai gros, care sunt, in general, opace sau usor translucide. O acoperire opaca a piciorului, realizata din material cum ar fi spandexul, este adesea purtata de ambele sexe pentru activitati atletice sau ca imbracaminte utilitara si, de obicei, se face referire la “legaturi”, termen care include uzura casuala. Diferenta principala dintre ciorapi si jambiere este ca jambierele pot fi purtate ca o imbracaminte exterioara, in timp ce colantii nu sunt. In majoritatea cazurilor, jambierele vor avea o cusatura in interiorul piciorului, in timp ce strampii sunt fara sudura.

Istorie

Istoria strampilor, ca si pentru ciorapi, este legata de cea a schimbarilor in stilurile de hemlines ale femeilor. Inainte de anii 1920, era, in general, de asteptat ca femeile sa-si acopere picioarele in public, inclusiv gleznele; si hainele de imbracaminte si fusta erau, in general, lungi. Principalele exceptii au fost in sport si divertisment. In anii 1920, hainele la moda pentru femei au inceput sa creasca, expunand picioarele chiar sub genunchi.

Ciorapi, de asemenea, au venit in moda pentru a mentine acoperirea picioarelor, precum si un anumit nivel de caldura. Cei mai populari ciorapi au fost dresurile, care au fost realizate pentru prima data din matase sau raion (apoi cunoscuti sub denumirea de “matase artificiala”), iar dupa 1940 de nailon, inventat de DuPont in 1938. In anii 1940 si 1950 producatorii de scena si film ar fi cusut ciorapi la piesele actritelor si dansatoarelor lor, dupa cum a marturisit dansatoarea actrita-dansatoare Ann Miller.  Aceste articole de imbracaminte au fost vazute in imagini de miscare populare, cum ar fi picioarele lungi ale lui Daddy.

0 Shares
You May Also Like