Tipuri de pistoale de vopsit

Tipuri de pistoale de vopsit

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca aveti nevoie sa vopsiti un gard, o poarta sau alte suprafete, cu siguranta veti dori sa va usurati munca, iar din acest motiv veti cauta pistoale pentru vopsit ieftine. Exista diferite tipuri de pistoale pentru vopsit ieftine, iar in urmatoarele randuri puteti afla mai multe detalii.

  1. Pulverizatoare de vopsea fara aer

Pentru amatori calificati si profesionisti cu un buget mare

Pulverizatoarele fara vopsea folosesc presiune pentru atomizarea vopselei, impingand-o prin capul unitatii sub forma de picaturi mici. Aceste picaturi presupun un model egal care se finiseaza fara probleme pe suprafata de lucru.

Totul tine de viteza atunci cand aveti de-a face cu un pulverizator fara aer. Cantitatile masive de presiune creeaza un flux rapid care va permite sa finalizati proiecte masive intr-un timp relativ scurt.

Lucrarile de volum mare sunt cele pentru care de cele mai multe ori se folosesc pulverizatoarele de vopsea fara aer. Acestea sunt capabile sa vopseasca pereti (atat in ​​interior cat si in exterior) in cateva minute, in loc de cateva ore.

De obicei, acestea sunt destul de scumpe, si ca atare, sunt detinute in mare parte de profesionisti. Cu toate acestea, exista mai multe optiuni accesibile comercial pentru a fi inchiriate sau cumparate.

  1. Pulverizatoare de vopsea HVLP

Excelente pentru amatori calificati si profesionisti cu buget. De asemenea, exceleaza la lucrarile de precizie

Pulverizatorul pentru vopsea de inalta presiune (HVLP) este exact opusul sistemului fara aer. Pulverizatoarele HVLP atomizeaza de asemenea vopseaua, dar in loc sa foloseasca multa presiune pentru a produce o ceata fina de pulverizare, sistemul HVLP minimizeaza presiunea pentru a produce volume mai mari.

Drept urmare, nu este un sistem rapid – nu a fost facut sa fie unul singur. Probabil ca nu l-ati folosi pentru a zugravi o camera, dar il puteti utiliza pentru a aplica vopsea pentru mobilier sau balustrada. Este un instrument de vopsire cu precizie. Un pulverizator de vopsea HVLP decent va produce un finisaj frumos la proiectele care chiar doriti sa le arate bine.

Problema principala cu aceste pulverizatoare de vopsea este ca se infunda mult. Aceasta este de fapt o problema cu orice pulverizator de vopsea, dar mai ales este frecventa in cazul HVLP.

Exista mai multe pulverizatoare care includ functii pentru atenuarea acestei probleme. De exemplu, acestea ar putea avea un port special care va permite sa conectati sistemul la furtunul de gradina pentru o curatare usoara.

  1. Pulverizatoare de vopsea LVLP

Bune pentru bricolatori

Pulverizatorul de vopsea de joasa presiune (LVLP) este cu siguranta un alt instrument perfect pentru vopsitorie. Intrucat aceste pulverizatoare sunt in general destul de accesibile si sunt usor de utilizat, combina valoarea cu calitatea pentru a oferi lucrari de vopsea bune la un pret accesibil.

Numele descrie in mod eficient modul in care opereaza. Cu o presiune scazuta, intr-adevar necesita doar 10PSI pentru a functiona. Prin urmare, puteti utiliza compresoare de aer de baza, spre deosebire de unitatile scumpe de dimensiuni industriale pe care le necesita sistemele de pulverizare mai intense.

Acest lucru economiseste o multime de bani si mult spatiu de depozitare pentru persoana care incearca doar sa imbrace o colectie de instrumente de baza DIY. Aceste pulverizatoare pot functiona in acelasi mod ca un pistol fara aer, pictand suprafete mari cu o usurinta relativa.

Problema este ca cantitatea redusa de presiune pe care o folosesc aceste pistoale limiteaza tipurile de materiale cu care pot lucra. Vopselele mai groase nu vor fi compatibile.

  1. Pistoale cu pulverizare pentru gravitate

Pistolul de pulverizare a gravitatiei (asa se numeste pentru faptul ca rezervorul de alimentare cu vopsea se sprijina deasupra pulverizatorului) este o alta unitate conceputa pentru producerea unui finisaj de senzatie. La fel ca HVLP, poate produce o varietate de straturi diferite pe suprafata de lucru.

In realitate, alimentatia gravitationala nu este o subcategorie a pulverizatorului de vopsea, intrucat este un element de proiectare care se poate juca intr-o varietate de sisteme diferite.

Cu elementul de sifonare situat in partea de sus a pistolului, pulverizatorul necesita o presiune mult mai mica decat alte optiuni. Rezultatul este o precizie extrema, fara exfoliere si o curatare foarte mica. Acest tip de pulverizator este foarte frecvent utilizat pentru pulverizarea masinilor.

0 Shares
You May Also Like