Te intereseaza un laptop bun?

Te intereseaza un laptop bun?

0 Shares
0
0
0

Esti o persoana pasionata de laptopuri si calculatoare si vrei sa iti cumperi un laptop? Sau pur si simplu laptopul pe care il ai nu te mai multumeste si vrei altul dar nu  prea stii ce sa alegi? Iti voi prezenta trei variante de alegere a laptopului potrivit pentru tine.

Cea mai accesibila varianta pentru un laptop este sa iti cumperi un produs second hand dar nu cred  ai vrea sa cumperi un laptop second hand care sa aiba probleme majore de functionare sau care sa nu corespunda nevoilor tale personale. De aceea, inainte de toate ar trebui sa iti faci o autoevaluare a nevoilor si sa iti stabilesti un buget pe care ești dispus sa il cheltuiesti pentru aceasta achizitie.

Cel mai mare avantaj  al laptopurilor second hand este pretul, mult mai mic decat in cazul sistemelor noi, ceea ce le face sa devina destul de atractive pentru o categorie larga de utilizatori. Dar trebuie stiut faptul ca pretul redus vine cu o serie de riscuri in cazul in care vanzatorul este persoana fizica si  nu  ofera garantie, iar acesta este mai vechi de doi ani.

In acest caz cel mai bine ar fi sa soliciti o perioada de testare in cazul in care vanzatorul iti este cunoscut, dar foarte putin probabil sa accepte deoarece i-ar scadea sansele de a-si vinde produsul.

O alta alternativa o reprezinta laptopurile noi deoarece vorba romanului, ce e nou e nou. Aceste laptopuri sunt insa destul de scumpe dar de o calitate mult superioara celor second hand, si au ceva ce la cele second hand nu prea gasesti si anume garantia. Aceste laptopuri se pot cumpara din magazinele de specialitate sau de pe internet si se pot plati fie cu banii jos, fie in rate sau plata cu cardul.

Intrebarea mea este alta. Te intereseaza un laptop bun? Atunci ar trebui sa iti indrepti mai mult atentia spre un laptop refurbished. De ce? Este foarte simplu. Un laptop refurbished este un laptop cumparat in leasing de catre o oarecare companie, institutie sau banca si folosit pana la expirarea perioadei de leasing dupa care este inapoiat producatorilor.

Odata ajuns produsul la producatori, este verificat iar toate piesele care nu funcioneaza normal sau care prezinta urme de uzura sunt inlocuite, dupa care produsul este testat, impachetat la cele mai inalte standare si repus in comert. Laptopul refurbished vine cu sistemul de operare gata instalat si are la fel ca si cel nou o perioada de garantie de 2-3 ani, iar in unele cazuri pe viata.

Deci dupa cum am spus mai sus variante pentru cumpararea unui laptop ar fi atat online cat si la magazinele de specialitate, atat pentru laptopuri noi cat si pentru laptopurile refurbished si chiar si pentru second hand, dar cea  mai avantajoasa varianta ar fi laptopul refurbished datorita in primul rand raportului calitate-pret.

Fiecare om isi cumpara produsul dorit dar eu as opta cu siguranta pentru un laptop refurbished, deoarece sunt foarte performante, si daca pot sa am un produs de calitate la un pret mic, de ce sa platesc mai mult pentru acelasi produs si aceiasi calitate?

0 Shares
You May Also Like