Optimizarea SEO si optimizarea costurilor

Optimizarea SEO si optimizarea costurilor

0 Shares
0
0
0

Care sunt principalele costuri ale unei campanii SEO? Ce se face efectiv intr-o campanie de tip SEO? Cat costa o optimizare seo?

Infiintarea campaniei SEO implica in primul rand intelegere corecta a business-ului, o analiza a cuvintelor cheie si o instalare a sistemelor de monitorizare. De exemplu, o aplicatie profesionala de monitorizare comporta un cost de circa 50 euro/luna, pentru fiecare site analizat in parte, cu unele variatii in functie de numarul de cuvinte monitorizate.

In primul rand, este nevoie de un audit tehnic SEO initial. Acum sunt identificate problemele posibile ale On-page, care impiedica un site sa fie indexat corect de Google. Se analizeaza o multitudine de elemente precum: structura site-ului, paginatia corect implementata, viteza de incarcare, probleme de continut duplicat, necesitatea de a implementa datele structurale. De regula, costul acestei activitati variaza in mod normal intre 20 si 30 euro/ora, fiind realizata de un specialist SEO.

In al doilea rand, este necesar un audit Off-page initial: profil de link-uri, distributie ancore, si altele pentru care sunt utilizate unelte Premium, precum Majestic si Moz, care au un cost ce variaza intre 100 si 200 euro/luna, costul nefiind suportat de un singur client. In urma actiunii rezulta o strategie de linkbuilding.

In al treilea rand, campania de linkbuilding, incluzand de regula obtinerea unor linkuri in materialele editoriale, bloguri, site-uri de stiri etc.

Cea mai mare parte din bugetul clientului se cheltuie in acest caz. De exemplu, pentru o agentie care negociaza un volum semnificativ, se poate ajunge la costuri medii de aproximativ 30 euro pentru un material publicat intr-un blog, sau circa 200 euro pentru un advertorial in presa. Serviciile de copywriting, specializate pe continut SEO, se pozitioneaza intre 10 si 30 euro/ material, bineinteles in functie de dimensiune si destinatie.

Sectiunea de gestiune campanie si raportare catre client, cuprinde toate activitatile desfasurate in cadrul agentiei de Manager de Cont al proiectului, care are alocate lunar un numar de ore pentru a putea raporta catre client si a gestiona relatia cu acesta.

Care sunt caracteristicile unei campanii SEO ieftine? La ce riscuri este expus business-ul dumneavoastra in aceasta situatie? Toate intrebarile sunt puse pentru a afla cat costa o optimizare seo.

Pentru a optimiza costurile, cei mai multi furnizori de servicii SEO, au apelat la solutii diverse unele  ingenioase. Aceste solutii permit unor furnizori sa ofere o promotie la SEO sau un pret foarte bun, insa acestea comporta mai multe riscuri:

1.    se obtin backlinkuri, pe site-uri de proasta calitate.
2.    se inscriu in sute de directoare gratuite.
3.    se utilizeaza continut duplicat, fie in site, fie in afara lui.

Un alt aspect il reprezinta incapacitatea de a identifica problemele de optimizare si totodata de a prioritiza rezolvarea acestora, imposibilitatea de a realiza o diagnoza precisa a profilului de link-uri si dificultatea de a monitoriza in timp real progresul campaniei. Raportarea se face de obicei la cerere si implica trecerea cuvintelor cheie in Excel. Prin combinarea acestor lucruri se pot face economii semnificative, rezultand preturi mult mai atractive pentru clientii neexperimentati.

0 Shares
You May Also Like