specii de rudenie ale omului pre-Homo

Stramosii de la inceput ai omului si-au folosit mainile ca oamenii moderni

0 Shares
0
0
0

Noi cercetari sugereaza ca specii de rudenie ale omului pre-Homo, cum ar fi Australopithecus africanus, a folosit gesturi ale mainilor similare cu oamenii cu mult mai devreme decat se credea anterior.

Capacitatea distinctiv umana pentru precizie puternica (de exemplu, la rasucirea unei chei) si gestul “foarfeca” de prindere (de exemplu, atunci cand se utilizeaza un ciocan) este legata de doua tranzitii cheie evolutive de folosire a mainii: o reducere in catararea in copaci si fabricarea si utilizarea uneltelor din piatra. Cu toate acestea, nu este clar cand au avut loc aceste tranzitii locomotorii si de manipulare.

Antropologii de la Universitatea din Kent, care lucreaza cu cercetatorii de la University College din Londra, Institutul Max Planck pentru Antropologia Evolutionara din Leipzig (Germania) si la Universitatea de Tehnologie din Viena (Austria), au produs primele descoperiri ale cercetarii pentru a sprijini dovezile arheologice pentru uneltele de piatra utilizate printre fosilele australopiths in urma cu 3-2 milioane de ani.

Dr. Mattthew Skinner, lector in Antropologie Biologica si Dr. Tracy Kivell, amandoi facand parte din Scoala de Antropologie Si Conservare Kent, au folosit noi tehnici pentru a descoperi cum speciile fosila si-au folosit mainile prin examinarea structurii spongioasa interna a oaselor numite trabecule. Osul trabecular se remodeleaza rapid in timpul vietii si poate reflecta comportamentul real al persoanelor in timpul vietii lor.

Cercetatorii au examinat prima data trabeculele oaselor de la mana ale oamenilor si cimpanzeior. Ei au descoperit diferente clare intre oameni, care au o capacitate unica de precizie puternica de prindere intre degetul mare si degete, și cimpanzeii, care nu pot adopta pozitii umane.

Acest model uman unic este prezent in cunoscute specii fosile umane non-arboricole si care creeau unelte din piatra, cum ar fi neanderthalienii.

Studiul, intitulat “utilizarea mainii ca omul in Australopithecus africanus, arata ca Australopithecus africanus,” o specie veche de 3-2 milioane de ani  din Africa de Sud considerat in mod traditional ca nu s-au angajat in fabricarea uneltelor obisnuite, au un os trabecular in oasele din degetul mare si palma similar cu al oamenilor (metacarpiene) in concordanta cu opozitia puternica a degetului mare si degetelor adoptate in mod obisnuit in timpul utilizarii uneltelor.

Aceste rezultate sprijina dovezile arheologice publicate anterior pentru utilizarea uneltelor de piatra din australopiths si furnizeaza dovezi scheletice cum ca stramosii nostri timpurii au folosit gesturi ale mainilor similare cu omul cu mult mai devreme si mai frecvent decat s-a considerat anterior.

0 Shares
You May Also Like