Tipuri de incarcatoare pentru smartphone

Tipuri de incarcatoare pentru smartphone

0 Shares
0
0
0

Un incarcator smartphone este extrem de important pentru dispozitiv, datorita faptului ca fara acesta, bateria telefonului nu va putea sa fie incarcata, motiv pentru care telefonul mobil nu va putea sa fie folosit.

Tocmai acesta este si motivul pentru care vom discuta in acest articol despre incarcatoarele pentru smartphone, pentru ca utilizatorii de telefoane mobile sa cunoasca toate tipurile de incarcatoare smartphone.

In primul rand, la pachet cu telefonul, vine incarcatorul original al acestuia, astfel ca daca discutam de exemplu despre un terminal iphone 7, cu siguranta acesta va veni la pachet impreuna cu un incarcator iPhone 7.

Pe langa incarcatorul original al fiecarui telefon, se mai gaseste si acel tip de incarcator smartphone universal, care respecta standardul de incarcare USB la tensiunea de 5 volti, insa care are amperaje diferite, si care poate sa fie compatibil cu o multime de modele de telefoane mobile de pe piata.

Exista deasemenea chiar si incarcatorul auto, ideal pentru cei care petrec prea mult timp la volan, iar acesta se conecteaza in mufa de 12 volti din consola centrala a autoturismului, pentru a alimenta telefonul cu energie electrica.

Se pot gasi atat incarcatoare auto care pot sa incarce terminalele cu sistemul de operare Android, dar se pot gasi si incarcatoare auto care pot sa incarce fara probleme dispozitivele cu sistemul de operare iOS.

Tot referitor la incarcatoare, putem sa amintim aici si bateria externa a telefoanelor, care este foarte asemanatoare cu incarcatorul universal, insa tinand cont de faptul ca discutam totusi despre o baterie externa, trebuie mentionat faptul ca aceasta trebuie sa fie si ea la randul sau incarcata fie de la priza, fie de la mufa de din consola centrala a masinii.

Tot pentru telefoanele mobile, se poate opta pentru incarcatorul wireless, despre care se spune ca ar reprezenta viitorul, pentru ca se estimeaza faptul ca majoritatea producatorilor de telefoane mobile de pe piata, vor scoate pe piata telefoane care vor veni la pachet cu acest tip de incarcatoare smartphone.

Chiar si in prezent se pot gasi pe piata aceste incarcatoare, insa ele functioneaza de la o distanta foarte mica, si nici nu incarca atat de rapid telefonul precum un incarcator original, sau chiar si precum un incarcator universal sau un incarcator auto, asa ca daca vei opta acum pentru un astfel de incarcator, va trebui sa stii ca vei plati pentru comoditate.

Bateriile de smartphone care nu au o capacitate mare se pot incarca folosind un asemenea tip de incarcator, insa cu siguranta daca discutam despre bateriile tabletelor, acestea nu se vor putea incarca folosind acest tip de incarcator.

Ultimul tip de incarcator smartphone despre care vom discuta in acest articol, este incarcatorul solar, insa de regula, aceste incarcatoare nu sunt achizitionate de catre utilizatori datorita faptului ca necesita foarte mult timp pana sa incarce un smartphone.

Un asemenea incarcator este mai lenes decat un incarcator wireless, asa ca nu se prea merita in prezent ca utilizatorii sa se orienteze spre un asemenea incarcator pentru telefonul lor.

Asadar, acestea ar fi tipurile de incarcatoare ideale pentru un smartphone, iar utilizatorii ar trebui sa le cunoasca pe toate, inainte de a-si cumpara un incarcator.

0 Shares
You May Also Like