Sfaturi-pentru-achizitia-tamplariei-PVC

Sfaturi pentru achizitia tamplariei PVC

0 Shares
0
0
0

Inainte de a investi pe termen lung este foarte important sa aveti toate informatiile despre ce presupune calitatea produselor care urmeaza a fi cumparate. In acest articol primim cateva sugestii despre cum ar trebui sa cumparam produse din PVC de la o firma de tamplarie PVC Zimnicea.

K-ul este acel coeficient care reda pierderea de caldura prin diferite suprafete cum ar fi caramida, sticla, polistirenul, si ar trebui sa aiba o valoare mica.

Indicii de protectie pentru diferite tipuri de suprafete sunt: pentru ferestre simple de lemn 5, pentru ferestre duble din lemn 3, pentru ferestre Slim 1,6, pentru ferestre Robusto 1,3 si pentru ferestre Vision 0,85.

Valorile sunt aproximative si se schimba in functie de configuratia ferestrei. Cu cat indicele K are o valoare mai scazuta cu atat este mai mare protectia termica pe timpul se zonului rece.

In cazul in care dotati ferestrele cu sticla care are calitati de protectie solara veti sporti confortul locuintei si va veti simti bine inauntru chiar si in timpul zilelor toride. In plus, utilizand astfel de ferestre veti economisi cu aclimatizarea.

Per ansamblu o fereastra are mai multe elemente: garnituri, profil, feronerie, geamuri termopan, si toate acestea duc la pierderi de caldura.

Pentru ferestrele realizate din profile care au adancimi intre 58 mm si 62 mm sunt recomandate geamurile termopan de 24 mm. Pentru ferestrele care sunt executate din profile care au adancimi cuprinse intre 70 mm si 80 mm este recomandat sa se aleaga termopan care are trei foi de sticla si o latime de 44 mm.

Diferentele dinte acesti indici sunt nesemnificative daca ferestrele au un geam de termopan care are un K similar. Profilul reprezinta intre 15 si 20 de procente din suprafata unei ferestre si implicit influenta sa va fi proportionala. Diferenta se poate observa doar utilizand instrumente speciale.

Indicele K este influentat si de armaturi, de garnituri si de feronerie. Intr-o fereastra cel mai bun indice K este cel dat de sticla si s-a ajuns pana la valori uriase cu un k de 0,5 ceea ce este o valoare asemenatoare cu cea a zidurilor de beton.

Valorile optime ale geamului sunt date de combinatia foaie low-e si foaie de sticla.

Un alt factor care influenteaza major coeficientul K este adaugarea in spatiul care ramane intre foi a unui gaz, de cele mai multe ori argon care genereaza un castig cuprins intre 25 si 30 de procente a valorii coeficientului K pentru geamul termopan.

Pentru a se obtine o izolare foarte buna si pentru ca acest gaz sa ramana cat mai mult timp in interior aveti nevoie de o tehnologie performanta care este disponibila in tara noastra doar la cativa producatori.

Nu poate fi executat geam termopan cu doua foi in care ambele foi sa fie low-e. De asemenea nu se recomanda geam tripan, geam cu trei folii de sticla, care sa aiba mai putin de 2 foi low-e sau care sa aiba o sticla cu proprietati de protectie pentru soare si inca o foaie low-e.

In baghetele geamurilor trebuie introdus silicagel care are si proprietatea de a absorbi apa si umiditatea din geam.

0 Shares
You May Also Like