In zilele de astazi este important sa cunosti o limba straina, atat pentru a conversa cu localnicii in momentul in care vrei sa vizitezi o noua tara, cat si pentru a gasi noi locuri de munca, platite bine.
Asadar, in momentul in care vrei sa inveti o noua limba straina, trebuie sa tii cont de cele patru tipuri primare de exercitii, anume: ascultatul, cititul, vorbitul si scrisul.
Pentru a exersa fiecare dimensiune a limbii, majoritatea dezvoltatorilor de aplicatii mobile au creat softuri special concepute pentru a invata limbi straine. Daca te simti reticent cu privire la instalarea unei aplicatii mobile pentru studiu, in acest articol iti vom prezenta de ce sunt extrem de utile.
- Exercitii pentru cele 4 dimensiuni ale limbii
In momentul in care incepi sa studiezi o limba straina de la 0 vei avea nevoie de numeroase carti pentru a studia cele 4 dimensiuni: ascultat, citit, vorbit si scris. Totusi, cu ajutorul unor astfel de aplicatii, vei putea avea acces la un numar mare de exercitii care sunt impartite pe nivele de dificultate.
Asadar, daca esti incepator, poti alege lvl 1 si sa rezolvi toate exercitiile care se gasesc la acest nivel. Fiecare level contine exercitii referitoare la aceste dimensiuni, intr-un numar rezonabil, astfel incat, la fiecare sedinta online, sa le poti exersa mult mai usor.
- Exercitii de gramatica
Cu totii stim ca gramatica unei limbi poate reprezenta o mare problema, in special daca limba pe care dorim sa o invatam face parte din alt camp lingvistic, comparativ cu limba materna.
Pentru a usura tranzitia de la un tip de limba vorbita si gramatica acesteia, catre noua limba target, dezvoltatorii pentru aplicatii mobile au venit cu ideea ingenioasa de a explica gramatica intr-o limba internationala (precum engleza sau franceza) sau chiar in limba materna a utilizatorului. In acest mod, userul va intelege mult mai rapid bazele gramaticii.
De altfel, datorita faptului ca majoritatea cursurilor sunt structurate pe nivele, de la un level la altul, userul va avea numeroase exercitii de gramatica, pentru a fixa mai repede si eficient toate cunostintele acumulate.
- Vocabular si dictionar
De cele mai multe ori, cand incepem studiul unei noi limbi, dorim sa achizitionam toate materialele necesare, in vederea studiului aprofundat al limbii. Printre acestea se numara: dictionare, manuale si auxiliare.
Totusi, in momentul in care accesezi o aplicatie pe mobil pentru studierea unei noi limbi straine, vei avea automat acces si la un document cu toate cuvintele dintr-o lectie, precum si un mini dictionar virtual, pe care il poti folosi in momentul in care vrei sa rezolvi anumite exercitii.
Astfel, nu vei mai fi nevoit sa investesti bani in carti si sa iti pierzi timpul rasfoind: tot ceea ce trebuie sa faci este sa dai tap, iar toate intrebarile tale vor fi clarificate.
- Chat
Aplicatiile pentru invatarea unei limbi ofera si un chat personalizat, unde userii pot comunica impreuna cu vorbitorii nativi. Asadar, in momentul in care ai neclaritati cu privire la anumite aspecte ale limbii, vei putea intreba un nativ sau chiar un profesor. De altfel, chatul este folosit si pentru a exersa modul de scriere.
O aplicatie pentru Android si iOS foarte populara
Exista multe aplicatii de editare video disponibile atat pentru sistemele de operare Android, cat si pentru iOS. Unele sunt gratuite, altele contra cost sau cu abonamente. Pentru ca un videoclip sa atraga un anumit interes, in special pe retelele de socializare, nu este suficient sa prezinte un subiect valid si o atmosfera captivanta.
De fapt, nu trebuie sa reproduca scene de prisos, trebuie sa prezinte muzica de fundal si sa prezinte un anumit efect, astfel incat sa creeze o poveste reala si sa dea continuitate succesiunii diferitelor scene. In zilele noastre, majoritatea filmelor sunt realizate cu smartphone-ul. Inainte de a instala aplicatii si de a folosi telefonul intens, pune si folie de sticla pe suprafata lui.
Magisto pentru Android si iOS
Este una dintre cele mai populare aplicatii de editare video pentru utilizatori. Este disponibil pentru Android si iOS si are o interfata extrem de intuitiva. Pentru a-l utiliza, descarca-l pe smartphone si inregistreaza-te.
Odata efectuate aceste operatii preliminare, pentru a crea propriul videoclip, trebuie sa apesi butonul „+” din partea dreapta jos si, in sectiunea Video si fotografii, alege imaginile de importat. Odata ce acest pas este terminat, fa click pe Dupa si asteapta. Acum, videoclipul va permite sa alegeti o tema pentru filmul tau utilizand filtrele disponibile.
Prin urmare, nu mai ramane decat sa alegi un titlu si sa decizi daca reduci durata filmului sau sa il prelungesti adaugand mai multe fotografii sau videoclipuri. In cele din urma, este esential sa faci click pe butonul Creati filmul meu, pentru a permite aplicatiei de editare sa proceseze totul.
Produsul finit este salvat automat in schita, astfel incat sa poata fi revizuit si, daca este necesar, sters. Videoclipurile editate cu acest sistem pot fi salvate pe albume publice sau private si pot fi incarcate pe Instagram, Facebook, Youtube sau Twitter.
Aceasta aplicatie interesanta de editare video este gratuita. Cu toate acestea, este posibil sa profiti de functii suplimentare prin abonarea la Magisto Business.