Pilota din pene de gasca: motive bune pentru a o alege

Pilota din pene de gasca: motive bune pentru a o alege

0 Shares
0
0
0

Oamenii cred adesea ca cel mai bun moment pentru a cumpara o plapuma din puf de gasca este in perioada premergatoare iernii, dar stiati ca exista si plapume pentru vara?

Odata cu sfarsitul iernii, nimic nu este mai bun pentru a va reincarca bateriile si a va pregati pentru noul sezon decat un somn bun sub o pilota Domine din bumbac si puf de gasca Ungaria, 180×200, care sa va tina de cald in serile reci de primavara.

Umplerea pilotei

In primul rand, trebuie sa aruncam o privire rapida asupra umpluturii pilotelor. O pilota din puf de gasca asigura odihna potrivita, mentinand o temperatura constanta a corpului, reducand procentul de umiditate din pat si oferind o respirabilitate maxima.

Acest lucru se datoreaza umpluturii sale naturale, care difera de umplutura sintetica utilizata in majoritatea plapumilor. Puful si penele adauga valoare fiecarei umpluturi, oferind imediat lejeritate, caldura si moliciune. Puful de gasca, sau puful, este de fapt un puf moale sau format din mici “barete” si provine de sub burta gastei.

Structura sa ii permite sa retina aerul, creand un efect izolator care permite animalelor sa reziste la fluctuatiile de temperatura si sa treaca de la cald la rece. Puful este mai valoros decat penele, care contin, de asemenea, o tulpina, numita rahis, din care se desprind filamentele.

Pilote din puf de gasca: De ce sa o alegeti?

Asa cum am mentionat mai sus, iata cateva motive bune pentru a alege o plapuma din puf de gasca adevarat:

  • Este mai calda, asta e sigur: cand vine vorba de caldura, niciun produs nu se compara cu o pilota de puf. Penele au o functie termoregulatoare naturala, care impiedica pierderea de caldura si, de asemenea, impiedica contactul aerului exterior cu pielea. Tocmai datorita acestei functii vitale de termoreglare, pasari precum gastele, ratele si altele pot trece indiferent de la climatul torid la cel polar, suportand fluctuatii considerabile de temperatura fara a-si “schimba hainele”. Deci, de ce sa cheltuiti bani pe un produs mai rece in loc sa alegeti o plapuma din puf de gasca adevarata?
  • Daca este puf adevarat, cantareste mai putin: jacheta de puf ideala este usoara si, prin urmare, nu-si face simtita greutatea pe corpul nostru: in medie, un fulg de puf cantareste intre 2 si 3 miligrame, iar pentru fiecare decimetru cub se folosesc aproximativ 4 grame de umplutura. Puful este moale si cald in mod natural, dar mai ales este capabil sa genereze un microclimat cu o temperatura constanta pe tot parcursul noptii. In plus, este important sa acordati atentie puterii de umplere, capacitatea de umplere a plapumei din puf de gasca, adica raportul volum/greutate a umpluturii, care determina calitatea produsului.
  • Este hipoalergenica: paturile si cuverturile clasice de pat sunt un adevarat recipient de alergeni care pot provoca probleme precum stranut, raceli si, in cele mai grave cazuri, crize de astm. In special pentru copiii care sufera de astm in copilarie, este mai bine sa preferati o plapuma care nu permite acumularea de acarieni enervanti: puful de gasca este complet antialergenic, deoarece este respirabil si, prin urmare, neatractiv pentru acarienii care prefera mediile foarte umede;

 

 

0 Shares
1 comment

Comments are closed.

You May Also Like