Luminile LED off-road ofera siguranta si confort

Luminile LED off-road ofera siguranta si confort

0 Shares
0
0
0

Indiferent de motivul pentru care sunteti off-road, luminile LED pot insemna diferenta dintre siguranta si de neconceput. Desi prima ta gandire despre off-road poate fi destinata distractiei, multi soferi se gasesc in afara drumului batut din motive mai grave.

Indiferent de motivul pentru care te gasesti off-road, luminile led xenon H7 pentru orice far de masina sunt cele mai sigure si eficiente mijloace de iluminare a drumului. Alegerea luminilor potrivite, montarea hardware-ului si accesoriile de cablare vor ajuta la asigurarea unei instalari de succes si a sigurantei si confortului dvs. continuu intr-o varietate de medii off-road.

Consideratii de top ale luminilor LED off-road

Indiferent daca sunteti un expert LED sau un incepator, exista doua masuri principale pentru o buna alegere a luminii off-road: cat este de durabil si cati lumeni pune. Dupa ce stii ca ai indeplinit aceste cerinte, poti compara caracteristicile diferitilor producatori si modele de bare usoare. Insa veti fi preocupati de puterea pe care o atrage lumina si de modelul acesteia, in functie de modul in care intentionati sa o montati.

Puterea lumenului

Nu stii niciodata cu ce fel de conditii te poti confrunta atunci cand pleci la drum. Puterea maxima a luminii va ajuta sa va asigurati ca puteti vedea in siguranta ceea cu ce va confruntati. Fara a deveni prea tehnic, lumenii sunt masura care arata cat de stralucitoare este o sursa de lumina data. In descrierile produsului cu bare de lumina LED, puteti vedea lumenuri desemnate „lm”, dupa un numar, cum ar fi 7200lm.

Deoarece clasificarile de iesire a lumenului se bazeaza pe un calcul (iesire LED x numar de LED-uri intr-o lampa sau bara de lumina), aceasta masura este utila pentru a compara puterea de lumina a diferitelor bare de lumina off-road pentru camioane, ATV-uri etc.

Desi productiile mai mari de lumen au drept consecinta un consum mai mare de energie electrica, proiectele de bare luminoase de inalta calitate utilizeaza tehnologia circuitului cu microprocesor pentru a mentine consumul de energie la cel mai scazut nivel posibil. Rezultatul este un nivel semnificativ de vizibilitate imbunatatit, cu o atractie redusa asupra bateriei vehiculului.

Durabilitate

Durabilitatea este necesara pentru orice tip de aplicatie de lumina a vehiculului, dar este deosebit de important daca intentionati sa va aflati in afara drumului cu vehiculul. Raspandirea si lovirea mediului off-road creeaza multa vibratie si soc pentru majoritatea luminilor traditionale, cum ar fi becurile cu halogen, xenon sau HID.

Tehnologia LED CREE este esenta durabilitatii LED-urilor. Aceste dispozitive sunt in stare solida, ceea ce inseamna ca nu au piese sau piese mobile. De fapt, multe dintre barele de iluminare LED off-road care folosesc LED-uri CREE pot dura 30.000 de ore sau mai mult. Comparati-l cu xenonul, care dureaza doar aproximativ 5.000 de ore sau cu lampi cu halogen, care sunt bune doar pentru aproximativ 1.000 de ore.

Rezistenta la apa este un alt factor in durabilitate, mai ales daca intentionati sa utilizati o bara de lumina LED in mediul marin. Cu toate acestea, daca traiti intr-un climat deosebit de umed, alegerea unei lumini LED off-road rezistente la apa va ajuta la extinderea vietii sale utile. Acest lucru este obisnuit realizat cu un sigiliu siliconic in corpul carcasei, care serveste, de asemenea, pentru a impiedica praful si alte particule sa intre in lumina. Puteti vedea lumini proiectate ca impermeabile si rezistente la praf sau, mai des, rezistente la apa si rezistente la praf.

Model de lumina

Cand selectati bare de lumina LED off-road, aveti de obicei o gama de fascicule de inundatii, grinzi spot, modele combinate si modele cu raze multiple. LED-urile de inundatie emit un fascicul larg care este cel mai bine pentru „inundarea” zonei apropiate cu lumina. LED-urile spot emit o raza ingusta adecvata pentru iluminarea unei distante mai indepartate cu focalizare mai mare. Puteti alege lampi care comuta intre punct si inundatie sau care sunt capabile sa realizeze ambele modele in acelasi timp.

Tipuri de lumini LED off-road

In functie de nevoile dvs., puteti alege dintre bare de lumini LED drepte si curbate, mini bare de lumina LED si lumini de lucru LED.

Baruri de iluminare cu LED-uri off-road

Aceste modele de bare de lumina creeaza un model de iluminare mai direct, in comparatie cu o bara curba. Aceste lampi prezinta in mod obisnuit atat modele de lumina de lumina, cat si de lumina la vedere. Puteti monta aceste lampi in orice locatie doriti, dar sunt utilizate cel mai frecvent in instalatiile de pe acoperisul vehiculului. Un bun exemplu de bara de iluminare LED off-road este bara de lumina dreapta de 51 inch de 51 inch.

Bare de lumina LED off-road curbate

Barele LED off-road curbate distribuie lumina intr-o maniera mai larga, mai putin directa. Veti avea un camp de iluminare mai larg, dar va fi putin mai putin puternic decat lumina emisa de o bara dreapta. Aceste lampi sunt, de asemenea, proiectate in mod obisnuit atat cu modele spot, cat si cu fascicul. In functie de modelul selectat, il puteti monta pe parbrizul, acoperisul, bara de protectie etc.

Un exemplu popular de bara de lumina LED off-road curba este bara de lumina curbata off-road de 50 inci curba Nightcrawler.

Indiferent daca ar trebui sa selectati o bara de lumina dreapta sau curba este o problema de alegere personala, dar depinde si de locul in care doriti sa instalati bara de lumini LED si de cum doriti sa arate. Modelele cu bare drepte arata cel mai bine pe vehicule cu forma mai patrata (Jeep, de exemplu) si pe vehicule mai vechi.

Barele curbate sunt mai adecvate din punct de vedere estetic pentru vehiculele mai noi, deoarece curbura barei va parea mai armonioasa cu curba parbrizului, a barei de protectie sau a acoperisului.

Lumini de lucru LED

In ciuda numelui, luminile de lucru sunt adecvate si pentru vehiculele off-road. Aceste lampi includ paranteze de montare care pot fi folosite pentru fixarea lor la un camion, SUV, jeep, ATV, remorca etc. Luminile de lucru emit de obicei un model de fascicul de inundatie de mare intensitate care va permite sa va orientati sursa de lumina acolo unde trebuie sa vedeti . Desi ofera o putere mai mica de lumen, acestea sunt perfecte pentru a completa modelul dvs. de vizibilitate, precum si pentru a adauga iluminare in jos pentru a va arata exact ceea ce conduceti.

Un bun exemplu de lumina de lucru LED pentru off-road este modelul Vulture Mini 36 Watt. Cu 3600lm, acest mic calar de lucru emite un model ingust, cu fascicul de lumina creion.

0 Shares
You May Also Like