Este indicat sa includ ovazul in alimentatie?

Este indicat sa includ ovazul in alimentatie?

0 Shares
0
0
0

Stiati ca o multime de persoane se confrunta cu diferite probleme de sanatate, datorita faptului ca alimentatia lor nu este corespunzatoare? Exista persoane care au ajuns obeze la varste fragede, iar acest lucru se datoreaza fara doar si poate, faptului ca au un regim alimentar dezastruos (mai exact, nu stiu ce sa manance), si au si un stil de viata haotic.

Exista apoi alte persoane care datorita regimului alimentar pe care il au (si care nu este potrivit nevoilor lor), se confrunta cu alte probleme de sanatate precum diabetul, hiepertensiunea arteriala sau cu colesterolul.

Exista multe exemple de situatii in care oamenii au de suferit pentru ca mananca haotic. Ei bine, in ultimul timp insa, foarte multe persoane au inceput sa se documenteze in legatura cu alimentatia optima, si au ajuns la concluzia ca trebuie sa introduca ovazul in alimentatie.

Unele persoane au mers chiar si pe la diferiti nutritionisti cunoscuti, iar acestia le-au recomandat ovazul, si le-au explicat de ce este indicat sa il consume.

Ovazul poate fi introdus in planul alimentar sub forme diferite. De exemplu, puteti manca dimineata la micul dejun, ovaz cu merisoare si cocos. Puteti sa incercati de-asemenea ovaz cu papaya si aune de padure sau ovaz cu ciocolata si ananas.

Exista diferite combinatii de ovaz si alte produse sanatoase (ovaz cu migdale, smochine si caise; sau ovaz cu unt de arahide si curmale printre altele), astfel incat poate fi destul de dificil sa faceti alegerea potrivita.

Daca doriti sa mancati ovazul la desert, acest lucru este posibil, asa ca puteti alege o budinca de fulgi de ovaz, care cu siguranta este delicioasa.

Exista asadar mai multe modalitati in care puteti introduce ovazul in dieta, iar acest lucru va ofera o multime de beneficii, datorita substantelor nutritive pe care boabele de ovaz le contin, iar mai multe detalii veti afla in continuare.

  1. Ajuta la controlul greutatii.

Conform unui studiu de cercetare publicat in numarul de octombrie 2009 al „Molecular Nutrition & Food Research”, un compus din faina de ovaz (faina de ovaz este folosita pentru a face budinca de ovaz) cunoscut sub numele de β-glucan, reduce pofta de mancare prin cresterea colecistokininei hormonului care combate foamea.

  1. Reduce tensiunea arteriala.

Stim cu totii ca bolile de inima reprezinta o problema majora in intreaga lume. Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a descoperit ca o dieta in a carei compozitie se regasesc o multime de cereale integrale (cum ar fi ovaz sau paine integrala) este la fel de eficienta precum administrarea medicamentelor antihipertensive pentru scaderea tensiunii arteriale!

  1. Va protejeaza pielea.

Daca va uitati atent la etichetele unor lotiuni sau creme de fata, probabil veti vedea faina de ovaz acolo. La un moment dat in istorie, cineva a descoperit cat de grozava este faina de ovaz pentru pielea uscata, mancarime si iritare. Amiditatea ovazului creeaza o bariera care ajuta pielea sa isi pastreze umiditatea, in timp ce coaja fibroasa mai dura a ovazului actioneaza ca un exfoliant bland.

  1. Scade riscul de cancer de colon.

Cancerul de colon este oribil si poate fi foarte dureros. Un studiu, combinat de cercetatori din Marea Britanie si Olanda, a publicat dovezi ca a existat o legatura intre persoanele care au consumat o dieta bogata in fibre (in principal din cereale integrale si cereale precum ovazul) la un risc mai mic de cancer colorectal.

Acest studiu a avut aproape 2 milioane de oameni testati, si a descoperit ca pentru fiecare 10 grame suplimentare de fibre din dieta cuiva, exista o reducere cu 10% a riscului de a dezvolta cancer colorectal!

  1. Imbunatateste raspunsul imun la boli.

Faina de ovaz a fost intens studiata in raport cu raspunsul sistemului imunitar la boala si infectie. In esenta, din cauza fibrei unice de ovaz numita beta-glucan, ovazul ajuta neutrofilele sa calatoreasca mai repede pe locul unei infectii si le imbunatateste capacitatea de a elimina bacteriile pe care le gasesc acolo.

0 Shares
You May Also Like