Cum se taie corect betonul?

Cum se taie corect betonul?

0 Shares
0
0
0

Betonul – cei mai multi dintre specialisti au o relatie de dragoste-ura cu el. Il iubesc cand au nevoie de o suprafata permanenta, rezistenta la intemperii si fara denivelari si il urasc atunci cand trebuie sa il repare sau sa taie forme in el.

Perspectiva taierii betonului poate fi descurajanta, dar nu trebuie sa fie. Cea mai mare parte a bataliei poate fi castigata prin simpla selectare a instrumentelor potrivite. Incercati un fierastrau de beton In continuare este prezentata o trecere in revista a sarcinilor comune de taiere a betonului si cele mai bune instrumente si tehnici de manipulare a acestora. Va recomandam sa cumparati instrumentele de pe Casa Idea pentru ca acolo am gasit noi cele mai bune carote pentru beton.

Lamele din corindon pot fi ieftine, dar functioneaza prin percutie si nu pot fi folosite oriunde deci ele sunt mai scumpe decat lamele cu diamant privind investitia in ansamblu. Daca inchiriati cu lama de diamant, multe centre de inchiriere vor masura perimetrul lor inainte si dupa si va vor percepe o taxa in functie de cat ati consumat. De aceea e mai bine sa aveti propriile instrumente.

Aveti posibilitatea sa faceti mici taieturi brute folosind o dalta, dar o alegere mai buna este un ferastrau circular cu o lama speciala.

Tipuri de lame:

Lamele de zidarie din corindon abraziv sunt ieftine, disponibile pe scara larga si capabile sa taie prin beton, pereti si asfalt. Sunt accesibile, dar nu rapide – in cele mai multe situatii sunt capabile sa taie doar 1/4 – 1/2- din grosimea peretelui, astfel incat orice utilizare este consumatoare de timp.

De asemenea, se uzeaza repede. O lama cu diametrul de 7 inci la inceputul unei taieturi va fi uzata pana la 6-1 / 2 inci dupa taierea unei gauri sau a doua gauri de-a lungul unei linii – ceea ce inseamna ca trebuie sa reglati frecvent adancimea ferastraului pentru a expune mai mult lama. Lamele de corindon abrazive miros, creeaza un praf fin si devin atat de fierbinti incat pot straluci. Sunt o alegere economica atunci cand trebuie sa faci doar cateva taieturi nu foarte adanci adanci.

Lamele de diamant consta dintr-o lama metalica cu un compozit diamant / metal lipit pe suprafata. Pe masura ce se taie lama, compozitul metalic se indeparteaza incet, dezvaluind margini de taiere proaspete si ascutite. Lame cu diamant pentru un standard de 7 inci se aplica pe ferastraie circulare si sunt o investitie substantiala, dar din moment ce sunt unele din cele mai performante, merita costul daca taiati mult in beton. Lamele de diamant se impart in doua categorii:

Lamele cu diamant pentru taiere uscata au cel mai adesea o margine zimtata sau abraziva pentru a ajuta la racirea lamei si la evacuarea deseurilor. Acestea functioneaza cel mai bine atunci cand faceti o serie de taieturi treptat mai profunde pentru a evita supraincalzirea lamei. Dezavantajul pentru instrumentele de taiere uscata este tornada de praf fin pe care o creeaza. Daca taiati betonul in interior, etansati zona cu banda din plastic. Sigilati si toate deschiderile canalului.

0 Shares
You May Also Like