Cum sa profitati din plin de camera unui telefon Huawei Mate 20 Pro?

Cum sa profitati din plin de camera unui telefon Huawei Mate 20 Pro?

0 Shares
0
0
0

Aveti de gand sa va cumparati un smartphone de la un producator renumit de pe piata dar nu aveti un buget foarte mare? Cu siguranta in aceste conditii va ganditi sa alegeti un telefon Huawei probabil din gama low cost sau cel mult un telefon midrange.

Va puteti gandi insa si la ideea de a alege un model precum Mate 20 Pro, care are specificatii uimitoare in ciuda faptului ca nu mai este demult cel mai nou model de telefon Huawei.

In plus, exista cateva lucruri pe care le puteti face pentru a profita din plin de camera foto a acestuia, iar acest articol va ofera sfaturi pretioase in acest sens, deci merita sa cititi pana la final ca sa aflati despre ce este vorba. Datorita functiilor sale, aveti o multitudine de optiuni atunci cand vine vorba de fotografiile dvs.

Dezactivati functia AI si HDR pentru fotografii nenaturale

Camera foto a flagship-ului Huawei are o inteligenta artificiala care poate recunoaste chiar ce obiect inregistrati in prezent. Dar unele fotografii sunt prelucrate puternic de algoritm, astfel incat acestea sa para putin nefiresc.

Daca asta va deranjeaza, puteti dezactiva cu usurinta inteligenta artificiala prin setarile aplicatiei camerei. Sau puteti utiliza modul Pro al aplicatiei, deoarece functioneaza fara AI.

Sfat suplimentar: In mod implicit, smartphone-ul face fotografii HDR, care uneori apar suprasaturate. Cu toate acestea, aceasta functie poate fi dezactivata in setarile „Mai multe” ale camerei.

Cu aceasta aplicatie suplimentara, ursuletul dvs. de plus va prinde viata

Camera foto a Huawei Mate 20 Pro are o functie de scanare 3D, care impreuna cu alte aplicatii, poate chiar sa-ti aduca ursul de plus la viata: Odata ce ai scanat jucaria de plus cu aplicatia 3D Live Maker, poti folosi diverse secvente de miscare. Se poate descarca gratuit 3D Live Maker atat din Huawei AppGallery, cat si din Google Play Store.

Utilizati rezolutia maxima a camerei principale

Obiectivul principal al camerei aparatului are o rezolutie maxima de 40 megapixeli, dar nu este activat din fabrica. Pentru a le utiliza, comutati la setarile din aplicatia camerei si reglati rezolutia. Cei 40 de megapixeli pot fi folositi atat in modul automat, cat si in modul pro.

Cum sa creati imagini atmosferice alb-negru si panoramice

Culoarea nu este intotdeauna necesara pentru a crea imagini atmosferice: prin „Camera | Mai multe | Monocrom”activati modul monocrom, care filtreaza culoarea din inregistrarile dvs., astfel incat sa fie doar alb si negru.

Imaginile la 360 de grade sunt posibile si cu Huawei Mate 20 Pro: Sub „Mai multe” veti gasi caracteristica panoramica, care ofera un total de trei moduri de inregistrare, inclusiv unul pentru obiecte si scene.

Utilizati setarile modului Pro in avantajul dvs.

Daca faceti multe fotografii cu noul dvs. smartphone in viata de zi cu zi, ar trebui sa va familiarizati cu siguranta cu modul sau Pro: acesta are multe setari care va permit sa profitati la maximum de camera. In plus fata de valoarea ISO, viteza obturatorului, corectarea expunerii si balansul de alb pot fi ajustate dupa cum este necesar.

Activati RAW pentru post-procesarea fotografiilor

Puteti activa functia RAW prin modul Pro, astfel incat imaginile dvs. sa fie salvate in format de date brute. Mai presus de toate, acest lucru faciliteaza postprocesarea: fotografiile au apoi mai multe informatii despre imagine, astfel incat sa puteti de exemplu regla saturatia ulterior fara ca, calitatea inregistrarilor sa sufere prea mult.

Este important sa retineti faptul ca imaginile RAW consuma mult mai mult spatiu de stocare, poate fi vorba de pana la 80 megabytes pe fotografie singura, motiv pentru care nu ar trebui sa utilizati aceasta functie pentru fiecare dintre fotografii.

0 Shares
You May Also Like