Cum aleg un scaun pentru birou?

Cum aleg un scaun pentru birou?

0 Shares
0
0
0

Indiferent ca lucrezi de acasa sau de la sediul firmei, atunci cand petreci 8 ore asezat pe un scaun de birou, acesta este important sa fie cat mai confortabil.

In momentul in care esti asezat pe un scaun de birou care iti ofera confortul de care ai nevoie, cu siguranta productivitatea ta este mai mare, te simti mai bine si faci lucrurile cu o mai mare placere.

In cazul in care insa, scaunul de birou pe care il folosesti nu iti mai ofera confortul de care ai nevoie, inseamna ca a cam sosit momentul sa incepi sa iti indrepti atentia spre magazinele de specialitate, pentru a-ti cumpara un nou scaun pentru birou.

Exista pe piata mai multe magazine atat online cat si offline care comercializeaza astfel de produse, iar acest lucru poate fi derutant. Si mai derutant poate fi faptul ca, fiecare magazin de specialitate, are mereu pe stoc diferite modele de scaune de birou, asa ca va fi si mai greu sa te decizi.

Daca nu stii care sunt aspectele pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand intentionezi sa iti alegi un scaun de birou, vei putea descoperi pe scurt in cele ce urmeaza, care sunt factorii de luat in considerare, pentru a alege solutia ideala.

  1. Scaun reglabil pe inaltime

Ar trebui sa poti regla inaltimea scaunului de birou la propria inaltime. Pentru un confort optim, trebuie sa te asezi astfel incat coapsele sa fie orizontale cu podeaua. Cauta un scaun care are o maneta de reglare pneumatica care sa iti permita sa ridici scaunul mai sus sau mai jos, de cate ori ai nevoie de acest lucru.

  1. Cauta un scaun de birou cu spatar reglabil

Ar trebui sa poti pozitiona spatarul intr-un mod care sa se potriveasca sarcinii tale. Daca spatarul este atasat pe scaun, ar trebui sa-l poti muta inainte sau inapoi. Un mecanism de blocare care il tine pe loc este bun, astfel incat spatele sa nu se incline brusc inapoi. Un spatar care este separat de scaun ar trebui sa fie reglabil in ceea ce priveste inaltimea.

  1. Alege un material respirabil si umplere suficienta

Un material care ii permite corpul sa respire, este mai confortabil atunci cand stai pe scaunul de birou pentru perioade indelungate. Materialul textil este o optiune buna, dar multe materiale noi ofera si aceasta caracteristica.

Captuseala trebuie sa fie confortabila pentru a sta pe el, si cel mai bine este sa eviti un scaun prea moale sau prea tare. O suprafata tare va fi dureroasa dupa cateva ore, iar una moale nu va oferi suficient suport.

  1. Obtine un scaun cu cotiere

Alege un scaun de birou care sa fie prevazut cu cotiere, pentru a lua o parte din incordarea de pe gat si umeri. Cotierele trebuie sa fie de asemenea reglabile, pentru a-ti permite sa le pozitionezi intr-un mod care sa iti lase bratele sa se odihneasca.

  1. Alege cu atentie adancimea si latimea scaunului

Scaunul de birou este important sa fie suficient de larg si de adanc, astfel incat sa iti ofere un nivel de confort sporit atunci cand te asezi pe el. Cauta un scaun mai adanc in cazul in care esti o persaoana inalta (si slaba), iar in mod ideal, ar trebui sa poti sta cu spatele pe spatar si sa ai aproximativ 2-4 inci intre spatele genunchilor si sezutul scaunului de birou.

De asemenea, ar trebui sa poti regla inclinarea scaunului inainte sau inapoi, in functie de modul in care alegti sa stai.

Acum ca ai vazut care sunt cateva dintre detaliile carora trebuie sa le acorzi mare atentie atunci cand vrei sa alegi un scaun de birou de calitate superioara, propunerea noastra este reprezentata de un scaun directorial ergonomic piele ecologica, care are forma ergonomica a spatarului.

0 Shares
You May Also Like