Cu cine ne aliem cand cumparam proprietati imobiliare?

0 Shares
0
0
0

Cu cine ne aliem cand cumparam proprietati imobiliare?Ideea de baza atunci cand cumparam proprietati imobiliare este aceea ca in urma tranzactiei, cele doua parti implicate ar trebui sa fie deopotriva multumite.

Acest lucru se intampla in majoritatea cazurilor, insa exista si exceptii, cele care trag un semnal de alarma cu privire la problemele ce pot aparea. In realitate pot exista situatii care ne pot da batai de cap, insa pe care le putem rezolva cu usurinta daca identificam factorii perturbatori.

Stim cu totii ca atunci cand cumparam proprietati imobiliare primul factor cu care interferam este intermediarul. In ultimii ani piata imobiliara a cunoscut un avant deosebit, in sensul ca agentiile imobiliare au inceput sa apara ca ciupercile dupa ploaie.

Este foarte important sa stii cu ce partener pleci pe acest drum. Agentul imobiliar nu trebuie sa fie acela manat de primirea comisionului la final de proiect sau la finalizareavanzarii, ci persoana care te poate sfatui cu privire la calitatea si pretul just al imobilului pe care vrei sa il achizitionezi.

Din pacate agentiile imobiliare angajeaza sau formeaza agenti de duzina, persoane care nu cunosc mai nimic din domeniu constructiilor, lucru care poate constitui un dezavantaj pentru cumparatorul in devenire.

Fara a generaliza si fara a aduce vreun prejudiciu, vom spune ca aceasta situatie este intalnita in cel putin 80 % dntre cazuri. Un agent care nu va sti sa evalueze corect o casa te va sfatui intotdeauna gresit, doar pentru a-si castiga comisionul dorit, asa ca atentie la intermediarii ce se pot ivi in aceasta tranzactie.

Atunci cand cumparam proprietati imobiliare ar fi indicat sa apelam la un profesionist in ceea ce priveste evaluarea imobilelor si a proprietatilor. Ne referim aici la o persoana calificata, avizata, care sa ne poata spune cu exactitate in urma unei analize daca proprietatea vizata este sau nu un bun pe care trebuie sa il avem.

In demersul nostru ne putem folosi de multe resurse. Daca apelam la specialisti pe anumite domenii pentru a depista anumite inconveniente, atunci putem preveni aparitia unor probleme cu care tot noi ne-am putea confrunta. Discutia cu un instalator, sau cea cu un inginer constructor ne poate edifica cu privire la o multitudine de probleme.

Practic orice interventie a unui specialist poate constitui o bila alba pentru noi, deoarece este foarte usor ca prins in mirajul achizitiei unei proprietati noi, sa treci cu vederea anumite aspecte ce se pot intoarce impotriva ta.

Alegerea proprietatii pe care vrei sa o detii nu este un lucru nesemnificativ. Aceasta etapa isi merita timpul ei pentru a putea fi luata decizia corecta in acest sens.

Mai mult decat atat, pentru a fi la curent cu tot ceea ce este nou in domeniul imobiliar, ar trebui sa facem si o vizita site-urilor de profil, pentru a intelege mai bine cerintele si ofertele pietei.

Pe acest site Afaceri-proprietati.com noi am gasit foarte multe noutati in domeniu, precum si informatii reale din domeniu cumpararii si al vanzarii de propietati. Asadar, solutiile ne sunt la indemana, ne sunt accesibile. Tot ceea ce mai avem de facut este sa completam puzzle-ul si sa alegem pentru noi exact acele proprietati de care avem nevoie.

0 Shares
You May Also Like