Cimitirul elefantilor sau Champions League

0 Shares
0
0
0

Cimitirul elefantilor sau Champions LeagueSunt petrolist din pantecele mamei , pe bune. Nici n-aveam cum altfel , doar aici  deschisei ochii , la Maternitatea veche din urbea lui Nea Iancu , acum vreo cateva decenii. Majoritatea “lupilor galbeni” nu erau inca nascuti , cand eu calcam aceeasi iarba cu fratii Dridea.

Nu era nici “Biletul zilei” , atat de bine gandit de baietii de pe http://www.e-pariuri.ro/biletul-zilei.php , nu era nici internet , TV-ul era alb negru dar  cu toate astea , dragostea suporterilor petrolisti pentru idolii lor de pe stadionul “Ilie Oana” era la fel de puternica.

De nenumarate ori am trecut de la agonie la extaz si invers in toti acesti ani , doar acesta este farmecul sportului rege , de aici numele de “microbisti” dat suporterilor devotati unei echipe , de la acest “microb” contagios care face sa te-nfiori acolo , sus , in tribune.

Intr-o perioada tulbure a fotbalului romanesc , datorata calitatii slabe a jucatorilor romani la toate nivelurile dar mai ales la echipa nationala , setea de performanta a suporterilor romani ramane , deocamdata , neostoita.

Acum se observa consecintele ignorarii investitiilor pentru descoperirea si perfectionarea tinerelor talente din ultimele doua decenii. Majoritatea cluburilor primelor doua ligi sau divizii , cum vreti sa le numiti , au preferat sa cumpere jucatori straini in dauna cresterii propriilor juniori.

Toate astea pentru obtinerea unor rezultate (implicit castiguri)  rapide , majoritatea conducatorilor de cluburi fiind interesati exclusiv de viitorul apropiat. Astfel intr-un campionat unde aproape jumatate dintre protagonisti sunt straini , platiti cu bani grei , e dificil sa devii titular  din postura unui tanar junior autohton.

Astfel s-a ajuns la nefericita situatie in care selectionerul nationalei nu prea are de unde alege jucatori de calitate , mai ales in cazul accidentarii celor cativa titulari ce joaca la cluburi din strainatate ( va reamintesc cu durere , recentul esec al nationalei la barajul calificarii la Campionatul Mondial din Brazilia).

Intr-o astfel de conjunctura , conducatorii clubului Petrolul din Ploiesti , sfatuiti de antrenorul Cosmin Contra , cel care a adus Cupa Romaniei dupa multi ani la Ploiesti , au hotarat aducerea lui Adrian Mutu si Ianis Zicu , doua foste glorii ale fotbalului romanesc , aflate acum la apusul carierei.

Proiectul gandit de Contra mi se pare inspirat , bun cunoscator al celor doi talentati fotbalisti , el mizeaza foarte mult pe dorinta de revansa a acestora in fata suporterilor romani si pe orgoliul celor doi , vis-a-vis de faptul ca antrenorul nationalei a renuntat la ei.

Pentru a afla daca miscarea facuta de conducerea petrolista va fi castigatoare , nu trebuie decat sa mai asteptam putin , pana la startul noului campionat. Personal , sunt de acord cu antrenorul Contra si abia astept sa vad la lucru doi dintre cei mai valorosi jucatori romani ai acestui secol. Hai Petrolul !

Alte stiri actuale :

1. Pandurii caută înlocuitor pentru Breeveld
2. Avram vrea suspendarea lui Kassai
3. Astra Giurgiu, victorie cu vicecampioana Norvegiei, la Copa del Sol
4. Teribilul pret platit pentru cea mai frumoasa sarbatoare din fotbal!
5. Pirlo, cel mai bun jucător al sezonului trecut în Italia
6. Clubul Petrolul şi-a „tras“ partener de marcă. „Lupii galbeni“ vor evolua sub sigla Opel

0 Shares
You May Also Like