Cele mai necesare scule si unelte electrice

Cele mai necesare scule si unelte electrice

0 Shares
0
0
0

Fiecare meserie are un set preferat de instrumente. Pentru electricieni, vor exista cateva instrumente pe care le crezi ca fiind cruciale in linia ta de lucru, in timp ce prietenul tau de pe drum crede ca nu este cu siguranta necesar.

Cu toate acestea, exista scule si unelte electrice Casa Idea esentiale de care absolut orice electrician are nevoie pentru a face treaba in siguranta, eficient si la un standard excelent.

Pentru majoritatea proiectelor electrice rezidentiale, vei utiliza in principal instrumente manuale de baza pe care probabil le detii deja, cum ar fi un ciocan, o ruleta de masurat, un boloboc si surubelnite.

Exista, de asemenea, unele instrumente electrice de specialitate care sunt utile de fiecare data.

Unelte precum voltmetrele si lanternele pot fi utile atunci cand realizezi unui proiect acasa.

Ca si in cazul oricarei achizitii de scule si unelte electrice, vei obtine o durata de viata mai lunga si o performanta mai buna cu ajutorul instrumentelor de calitate superioara.

Uneltele de mana electrice mai bune, cum ar fi frezele si clestele de linie, au manere izolate pentru a te proteja impotriva socurilor.

O pereche buna de clesti este obligatorie pentru orice electrician. Manerele trebuie sa fie usor si confortabil de prins si sa se deschida si sa se inchida usor. De asemenea, este o idee buna sa ai mai multe dimensiuni pentru a rezolva diversele accidente imprevizibile. Pe langa perechea traditionala de clesti, exista si altele care, cu siguranta, iti vor fi la indemana.

Un multimetru ajuta la masurarea proprietatilor electrice multiple, inclusiv tensiune si curent continuu. Multimetrele sunt disponibile ca dispozitive analogice sau digitale, iar cele mai noi au cateva accesorii sofisticate, cum ar fi Bluetooth si afisaj cu imagini termice color.

Este esential sa stii cand un fir sau un dispozitiv este „activ”, deoarece pot exista consecinte periculoase. Folosite pentru o verificare rapida a sigurantei in a te informa ca nu exista tensiune intr-un fir sau dispozitiv electric, testerele de tensiune sunt o necesitate absoluta.

Nu este intotdeauna usor sa gasesti panoul de circuite in fiecare casa si uneori, cand este prezent, foarte rar este asociat cu intrerupatorul complementar. Slava Domnului pentru detectoarele de circuite – pur si simplu conecteaza transmitatorul la priza si detectorul va afla unde este panoul. Detectoarele de circuite sunt, de asemenea, la indemana pentru a urmari pur si simplu un circuit.

Iar cand vine vorba de ruleta, exista o varietate atat de mare de stiluri incat este intr-adevar o alegere personala. Indiferent daca iti place mai groasa, mai voluminoasa, mai subtire sau una care nu se va intinde pe distante mari, o ruleta va fi intotdeauna nelipsita.

Cateva sfaturi esentiale de siguranta pentru lucrul cu scule si unelte electrice: trebuie sa te asiguri ca utilizezi instrumentele corecte pentru jobul planificat. Utilizarea instrumentelor gresite reprezinta un risc major pentru siguranta.

Trebuie sa te asiguri ca iti protejezi ochii atunci cand lucrezi cu o gama larga de unelte si echipamente.

0 Shares
You May Also Like