Raceala obisnuita este o infectie virala a nasului si gatului (caile respiratorii superioare). De obicei este inofensiva, in ciuda faptului ca atunci cand o aveti deja, s-ar putea sa nu se simta asa. Multe tipuri de virusi pot sa va provoace o raceala comuna.
Copiii mai mici de 6 ani prezinta cel mai mare risc de raceli, dar adultii sanatosi se pot astepta de asemenea, sa aiba doua sau trei raceli anual, insa Calmotusin care este un sirop din plante de leac si uleiuri esentiale, este un ideal balsam pentru caile respiratorii, iar administrarea acestuia ofera rezultate bune.
Majoritatea oamenilor se recupereaza dupa o raceala obisnuita intr-o saptamana sau 10 zile, mai ales daca iau Calmotusin. Simptomele ar putea dura mai mult la persoanele care fumeaza. Daca simptomele nu se amelioreaza, consultati medicul.
Simptome
Simptomele unei raceli frecvente apar de obicei de la una pana la trei zile dupa expunerea la un virus cauzator de raceala. Semnele si simptomele care insotesc raceala, trebuie mentionat faptul ca pot varia de la o persoana la alta, iar acestea pot fi urmatoarele:
- Nas curgator sau infundat.
- Durere de gat.
- Tuse.
- Congestionare.
- Dureri usoare ale corpului sau dureri usoare de cap.
- Stranut.
- Febra mica.
- Senzatie generala de rau (stare de rau).
Descarcarea din nas poate deveni mai groasa si de culoare galbena sau verde, pe masura ce raceala obisnuita isi desfasoara cursul. Aceasta nu este o indicatie a unei infectii bacteriene.
Cand trebuie sa mergeti la medic
Cel mai probabil, atunci cand va confruntati cu o raceala, va ganditi sa mergeti la medic cat mai repede posibil, pentru a va prescrie un tratament, care sa va ajute sa va recuperati in cel mai scurt timp posibil.
Ei bine, adultii ar trebui sa mearga la medic atunci cand au febra de peste 38.5 grade Celsius, atunci cand au o stare de febra care deja dureaza de mai bine de 5 zilem sau care isi face din nou aparitia dupa o perioada in care a disparut.
Se recomanda de-asemenea un consult medical atunci cand exista probleme cu respiratia, sau cand pacientii se confrunta cu o durere in gat severa, cu cefalee sau cu durere sinusala.
In ceea ce priveste copiii, acestia trebie sa fie dusi de catre parinti la medic atunci cand au febra mai mare de 38 de grade Celsius, sau cand febra dureaza mai mult de doua zile sau este in crestere (indiferent de varsta copiilor).
De-asemenea, este foarte imporant ca parintii sa ii duca pe copii la medic atunci cand simptomele in loc sa se amelioreze se agraveaza, atunci cand acestia au parte de somnolenta nelinistita, de durere la ureche, si cand nu au pofta de mancare din cauza racelii.
Cauze
In ciuda faptului ca exista mai multe tipuri de virusi care va pot provoca o raceala obisnuita, rinovirusurile sunt vinovatul cel mai frecvent. Prin gura, ochi sau nas, un virus patrunde in corp. Virusul se poate raspandi prin picaturi in aer atunci cand cineva bolnav tuse, stranuteaza sau vorbeste.
Diagnostic
Majoritatea persoanelor cu raceala obisnuita pot fi diagnosticate prin semnele si simptomele lor. Daca medicul dumneavoastra suspecteaza ca aveti o infectie bacteriana sau o alta afectiune, acesta poate comanda o radiografie toracica sau alte teste pentru a exclude alte cauze ale simptomelor dumneavoastra.
Tratament
Nu exista leac pentru raceala obisnuita. Antibioticele nu sunt de nici un folos impotriva virusurilor de raceala si nu ar trebui utilizate decat daca exista o infectie bacteriana. Cu toate acestea, este posibil ca medicul sa prescrie Calmotusin Sirop, care este un sirop deosebit de util din moment ce contribuie la mentinerea sanatatii aparatului respirator, ajuta de-asemenea si la mentinerea sanatatii traheei si a bronhiilor, la normalizarea secretiilor bronsice.
In plus, se recomanda chiar si consumul de ceaiuri calde, si din fericire, exista o multime de optiuni atunci cand vine vorba de ceaiuri.