Ce este poluarea?

Ce este poluarea?

0 Shares
0
0
0

Poluarea este un termen pe care il auzim in fiecare zi la scoala, la facultate si citim despre asta in ziare, pe bloguri, etc. Cel mai probabil doriti sa stiti ce este poluarea, si de ce se discuta atat de mult despre acest lucru la nivel mondial.

Poluarea apare in momentul in care poluantii contamineaza mediul natural; ceea ce produce modificari care ne afecteaza stilul de viata normal. Poluantii sunt elementele sau componentele cheie ale poluarii, care sunt in general materiale reziduale de diferite forme.

Poluarea ne tulbura ecosistemul si echilibrul in mediu. Odata cu modernizarea si dezvoltarea in viata noastra, poluarea a atins apogeul; dand nastere la incalzirea globala si la boli umane.

Poluarea apare sub diferite forme, in aer, apa, sol, radioactiv, in zgomot, caldura / termica si lumina. Fiecare forma de poluare are doua surse de aparitie; sursele punctuale si non-punctuale. Sursele punctuale sunt usor de identificat, monitorizat si controlat, in timp ce sursele non-punctuale sunt greu de controlat.

Tipuri majore de poluare

Poluarea aerului este cea mai proeminenta si periculoasa forma de poluare. Apare din multe motive. Arderea excesiva de combustibil, care este o necesitate a vietii noastre de zi cu zi pentru gatit, conducere si alte activitati industriale; elibereaza in aer o cantitate uriasa de substante chimice; acestea polueaza aerul.

Poluarea apei a afectat toate speciile supravietuitoare ale pamantului. Aproape 60% din specii traiesc in corpuri de apa. Apare din cauza mai multor factori; deseurile industriale aruncate in rauri de exemplu, dar exista multe alte exemple.

Poluarea apei nu numai ca dauneaza fiintelor acvatice, ci si contamineaza intregul lant alimentar, afectand grav oamenii dependenti de acestea. Bolile provocate de apa, cum ar fi holera, diareea au crescut de asemenea in toate locurile.

Poluarea solului apare din cauza incorporarii substantelor chimice nedorite in sol din cauza activitatilor umane. Utilizarea insecticidelor si pesticidelor absoarbe compusii azotului din sol, ceea ce face sa le fie imposibil plantelor sa obtina nutrienti.

Eliberarea deseurilor industriale, exploatarea miniera si defrisarea exploateaza, de asemenea, solul. Deoarece plantele nu pot creste corect, ele nu pot tine solul si acest lucru duce la eroziunea solului.

Poluarea este asadar, cel mai mare inamic al omenirii, un inamic pe care cu siguranta trebuie sa il stopam, pentru ca in caz contrar, ne va afecta si mai mult viata. Chiar si noi oamenii simpli, contribuiam probabil fara sa ne dam seama la poluarea mediului inconjurator.

Pana in trecut, (1 ianuarie 2019 in Romania), foloseam pungile din plastic pe care le gaseam in supermarketuri. In interiorul acestora ne puneam produsele vrac, fructele si legumele, etc., atunci cand le cumparam din supermarketuri.

Ajunsi acasa, scoteam continutul din pungi, iar acestea ajungeau in cosul de gunoi. Din cosul de gunoi ajungeau la groapa de gunoi sau in depozite care colctau deseuri din plastic. Toate aceste ambalaje din plastic, afectau mediul inconjurator, iar noi trebuie sa ne bucuram ca nu le mai folosim.

Acum, folosim pungile biodegradabile precum cele de la Neopack, care sunt fabricate din materii prime naturale pe baza de plante, care permit procesul de descompunere naturala, care se realizeaza atunci cand bacteriile si ciupercile prezente in mediul inconjurator, metabolizeaza in mod natural materialele plastice, si ajuta la descompunerea suplimentara a structurii unui plastic biodegradabil.

Rezultatul final este mai putin daunator pentru mediu in comparatie cu pungile de plastic obisnuite. Uitati-va la cateva dintre avantajele pungilor biodegradabile, pentru a intelege mai bine, de ce le intalnim in magazine:

Avantajele materialelor plastice biodegradabile

  1. Reducerea emisiilor de carbon

Unul dintre avantajele principale ale utilizarii polimerilor biodegradabili pentru fabricarea pungilor de plastic este reducerea semnificativa a emisiilor de carbon care se produc in timpul procesului de fabricatie in comparatie cu cea a plasticului obisnuit.

Materialele utilizate pentru crearea pungilor biodegradabile sunt pe baza de plante, iar emisiile minime de carbon sunt emise in timpul procesului de compostare.

  1. Consum mai mic de energie

Desi investitia initiala ar putea fi usor mai mare, pe termen lung materialele plastice biodegradabile necesita cantitati mai mici de energie, si necesita reprocesarea combustibililor fosili pentru a crea polimeri.

  1. Solutie ecologica de unica folosinta

Materialele plastice biodegradabile necesita compostare sau reciclare pentru a asigura defalcarea corecta a pieselor de plastic, pentru a permite procesul de compostare naturala. Cerinta de a elimina / prelucra in mod corespunzator produse din plastic biodegradabile reduce automat cantitatea de deseuri care altfel ar fi trimise la depozitele de deseuri.

Asadar, dupa cum se poate vedea, poluarea este extrem de periculoasa pentru mediul inconjurator, si din pacate, exista o multime de factori care contribuie la cresterea poluarii in fiecare zi.

Din fericire insa, s-a gasit aceasta solutie, a aparitiei pe piata a pungilor si a veselei biodegradabila, iar oamenii pot contribui intr-o oarecare masura la reducerea poluarii.

Cum? Folosind pungile biodegradabile. Acestea dupa cum am vazut, au cateva avantaje foarte importante, motiv datorita caruia, credem ca de acum inainte doar pungile biodegradabile vor mai exista.

 

0 Shares
You May Also Like